Aquí teniu les lectures del segon trimestre amb quatre ratlles com a
comentari. A banda d'aquestes vaig llegint diversos assajos, perquè soc
molt curiosa i m'agrada aprendre sobre molts temes diferents. No els
afegeixo a la llista perquè tampoc cal que em conegueu tan bé ;)
- La brigada de Anne Capestan. Sophie Henaff. És la primera d'una sèrie. Entretinguda, amb tocs de comèdia força encertats i una trama que al principi desconcerta, però després està molt ben lligada.
- Mejor muerto. Susana Rodriguez. La tercera entrega de la sèrie de la inspectora Pieldelobo, que em té totalment atrapada i de qui no em canso de llegir nous casos i vivències personals.
- Les flames de l'odi. Nil Kandel. Un joc psicològic de manipulació. Res no és el que sembla i la protagonista anirà patint per cada descobriment.
- Tres. Dror Mishani. He estat a punt de deixar-lo moltes vegades per avorriment, però era una de les lectures de club de lectura. Només en salvaria el final.
- Sangre de barro. Maribel Medina. Interessant i amb molta informació i escenaris internacionals. És la primera d'una trilogia protagonitzada per Thomas Connor, agent de la Interpol i la forense Laura Terraux. En aquesta primera novel·la ens parla de la corrupció en el món dels esportistes. Molt recomanable.
- Un tango para Emmy Langer. Elsa Plaza. Històrica criminal, basada en un fet real. M'ha agradat molt l'ambientació i les moltes històries que s'hi van explicant, acompanyant la trama principal.
- Veus de mort als encants. Sylvia Lagarda. L'autora ha agafat en préstec el personatge d'August Dupin i l'ha posat a investigar uns assassinats en sèrie que porten cua religiosa. Una novel·la molt costumista, que m'ha fet gaudir dels ambients i d'una trama molt ben lligada.
- La última cátara. Jordi Badia i Luisjo Gómez. Una teoria religiosa que trenca els convencionalismes i provoca reaccions de magnituds colossals. Terrorisme, sicaris, persecucions, fanatisme religiós... Complexa, amb escenaris d'arreu del món, però amb la Vall de Boí com a lloc de gran importància.
- Benvolgut Jaume. Enric Herce. Una aposta diferent, una novel·la epistolar. Comença tranquil·la, però hi trobareu morts vivents, salts en el temps, societats secretes... I una escriptura molt acurada.
- L'home de Praga. Jaume-Albert Ollé. Una novel·la que ens parla dels secundaris en l'espionatge i la seva importància, la seva intel·ligència i com, on menys ens ho esperem, poden amagar-se personatges força perillosos.
- Una vida entre muntanyes. Abraham Orriols. La biografia d'una dona que, malgrat que pot ser similar a molta altra gent, resulta força interessant i entretinguda de llegir.
- Blackwater. Michael McDowell. Interessant i intrigant, amb tocs fantàstics. La primera d'una sèrie de novel·les on el format i les portades originals i precioses hi tenen també un paper protagonista.
- L'Altre costat. Ivan Ledesma. Una trama fosca, tèrbola, detectivesca, amb personatges potents, que ens parla de la violència de gènere d'una manera... L'haureu de llegir.
- Ningú mai no et recordarà. Sirvent Casas. Anem construint l'argument anant endavant i endarrere. Girs i secrets, misteri i addicció. I un final inesperat.
- Pasta fàcil. Emili Bayo. La Vero torna a enredar al Marc per fer una feineta que li aportarà força diners. Tot i recuperar els personatges de "Puta pasta", les dues novel·les es poden llegir de manera independent. Humor negre i acció, sense oblidar la crítica social.
- Sangre entre la hierba. Maribel Medina. Continua amb els investigadors de "Sangre de barro", que he llegit també aquest trimestre. En aquesta, els protagonistes intenten trobar un amic segrestat i s'han d'endinsar en el món del tràfic de dones. La novel·la ens trasllada a escenaris surrealistes i devastadors. Com l'anterior, és molt internacional i es nota un gran treball de documentació. L'he llegit amb el cor encongit i tot i el ritme pausat, el que ens explica és agressiu i violent d'una manera addictiva, agressiva i punyent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada