30 de juny 2024

LLISTA DE LECTURES 2n TRIMESTRE 2024

Aquí teniu les lectures del segon trimestre amb quatre ratlles com a comentari. A banda d'aquestes vaig llegint diversos assajos, perquè soc molt curiosa i m'agrada aprendre sobre molts temes diferents. No els afegeixo a la llista perquè tampoc cal que em conegueu tan bé ;)
  1. La brigada de Anne Capestan. Sophie Henaff. És la primera d'una sèrie. Entretinguda, amb tocs de comèdia força encertats i una trama que al principi desconcerta, però després està molt ben lligada.
  2. Mejor muerto. Susana Rodriguez. La tercera entrega de la sèrie de la inspectora Pieldelobo, que em té totalment atrapada i de qui no em canso de llegir nous casos i vivències personals.
  3. Les flames de l'odi. Nil Kandel. Un joc psicològic de manipulació. Res no és el que sembla i la protagonista anirà patint per cada descobriment.
  4. Tres. Dror Mishani. He estat a punt de deixar-lo moltes vegades per avorriment, però era una de les lectures de club de lectura. Només en salvaria el final.
  5. Sangre de barro. Maribel Medina. Interessant i amb molta informació i escenaris internacionals. És la primera d'una trilogia protagonitzada per Thomas Connor, agent de la Interpol i la forense Laura Terraux. En aquesta primera novel·la ens parla de la corrupció en el món dels esportistes. Molt recomanable.
  6. Un tango para Emmy Langer. Elsa Plaza. Històrica criminal, basada en un fet real. M'ha agradat molt l'ambientació i les moltes històries que s'hi van explicant, acompanyant la trama principal.
  7. Veus de mort als encants. Sylvia Lagarda. L'autora ha agafat en préstec el personatge d'August Dupin i l'ha posat a investigar uns assassinats en sèrie que porten cua religiosa. Una novel·la molt costumista, que m'ha fet gaudir dels ambients i d'una trama molt ben lligada.
  8. La última cátara. Jordi Badia i Luisjo Gómez. Una teoria religiosa que trenca els convencionalismes i provoca reaccions de magnituds colossals. Terrorisme, sicaris, persecucions, fanatisme religiós... Complexa, amb escenaris d'arreu del món, però amb la Vall de Boí com a lloc de gran importància.
  9. Benvolgut Jaume. Enric Herce. Una aposta diferent, una novel·la epistolar. Comença tranquil·la, però hi trobareu morts vivents, salts en el temps, societats secretes... I una escriptura molt acurada.
  10. L'home de Praga. Jaume-Albert Ollé. Una novel·la que ens parla dels secundaris en l'espionatge i la seva importància, la seva intel·ligència i com, on menys ens ho esperem, poden amagar-se personatges força perillosos.
  11. Una vida entre muntanyes. Abraham Orriols. La biografia d'una dona que, malgrat que pot ser similar a molta altra gent, resulta força interessant i entretinguda de llegir.
  12. Blackwater. Michael McDowell. Interessant i intrigant, amb tocs fantàstics. La primera d'una sèrie de novel·les on el format i les portades originals i precioses hi tenen també un paper protagonista.
  13. L'Altre costat. Ivan Ledesma. Una trama fosca, tèrbola, detectivesca, amb personatges potents, que ens parla de la violència de gènere d'una manera... L'haureu de llegir.
  14. Ningú mai no et recordarà. Sirvent Casas. Anem construint l'argument anant endavant i endarrere. Girs i secrets, misteri i addicció. I un final inesperat.
  15. Pasta fàcil. Emili Bayo. La Vero torna a enredar al Marc per fer una feineta que li aportarà força diners. Tot i recuperar els personatges de "Puta pasta", les dues novel·les es poden llegir de manera independent. Humor negre i acció, sense oblidar la crítica social.
  16. Sangre entre la hierba. Maribel Medina. Continua amb els investigadors de "Sangre de barro", que he llegit també aquest trimestre. En aquesta, els protagonistes intenten trobar un amic segrestat i s'han d'endinsar en el món del tràfic de dones. La novel·la ens trasllada a escenaris surrealistes i devastadors. Com l'anterior, és molt internacional i es nota un gran treball de documentació. L'he llegit amb el cor encongit i tot i el ritme pausat, el que ens explica és agressiu i violent d'una manera addictiva, agressiva i punyent.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...