27 de maig 2019

PRIMÀRIES DE SANG de Pau Juvillà i David Marín.

D'un microrelat guanyador del festival Segre de Negre, amb autoria de Pau Juvillà, va sorgir el projecte de fer-ne aquesta novel·la. Per portar-ho a terme, va fer equip amb David Marín, i tot i que són dos escriptors amb estils diferents, han sabut avenir-se prou bé per aconseguir una novel·la amb força embolics i alhora gens complicada de llegir.
Els autors ens situen en campanya electoral per les municipals de Lleida, i el que havia de ser un traspàs del cap de partit tranquil, degenera amb unes primàries conflictives. La novel·la no és massa llarga, però han sigut capaços d'envoltar la trama política amb altres subtrames prou interessants per aconseguir un conjunt engrescador. A banda de les topades entre els membres del mateix partit i tripijocs amb altres partits oposats, entren en el joc ofertes sucoses per a qui accedeixi a l'alcaldia, per part d'una empresa amb grans projectes; també ens parlen d'immigració, acompanyant la Fàtima, vinguda del Marroc; No hi faltaran els problemes familiars: els problemes de salut del fill de Marcel Ortí, aspirant a l'alcaldia, i els que acompanyen la filla adolescent del sergent Rull.
No tot ha de ser tan seriós, així que també trobarem detalls d'humor, picades d'ull parlant de llibres d'autors lleidatans o incloent-hi els personatges d'aquests, com l'investigador dels llibres de Ramon Usall, o la sergent Anna Grimm de Montse Sanjuan.
Els autors diuen que alguns dels personatges tenen una clara inspiració en personatges reals, alguns amics o coneguts. Doncs espero que tinguin més sort que en la ficció...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...