1 d’oct. 2024

LLISTA DE LECTURES 3er TRIMESTRE 2024

 


Les lectures del tercer trimestre:

  1. Fabulari: Atles de rondalles catalanes. Diversos autors. Faules reescrites amb molta imaginació i amb missatges que donen peu a reflexions interessants sobre temes força actuals. 
  2. Ningú com tu. Sílvia Romero i Manel. Història explicada a través d'una protagonista amb qui empatitzarem des del primer moment. Una novel·la amb força pàgines on els autors van incorporant personatges interessants i intrigants, que ens fan continuar llegint fins al desenllaç.
  3. Desmontando el crimen perfecto. Mayka Navarro. Una crònica novel·lada d'un crim planificat amb una càrrega de maldat i sang freda ...
  4. La hora del lobo. Toni Hill. És la segona novel·la de la trilogia que va començar amb "El último verdugo". La psicòloga Lena encara arrossega ferides invisibles, però no per això menys importants, per haver estat exposada a les mans d'un botxí a qui van atrapar també gràcies a ella. Cada novel·la supera l'anterior. L'autor construeix els personatges de manera genial, i aconsegueix una gestió de les angoixes, les pors i la tensió brutal.
  5. La fúria. Alex Michaelides. Un misteri a l'estil "Deu negrets". Una illa, una reunió d'amics, una mort... Explicada en primera persona, amb girs finals, però més introspectiva que d'acció.
  6. El familiar. Leigh Bardugo. Els personatges t'atrapen des de l'inici. La trama: una competició en què la màgia és la protagonista. És una història on l'ambició és la protagonista principal, però també l'amor i la lleialtat. Per moltes pàgines que tinguin, les novel·les d'aquesta autora se't fan curtes.
  7. La nosa. Montse Sanjuan. L'autora es torna a apartar de la novel·la policíaca, oferint-nos una història intimista on una noia indagarà en el seu passat per descobrir veritats que li han amagat.
  8. La hora de las brujas. Nicholas Bowling. Ben escrita, amb personatges que creen afinitat, però la part final i el desenllaç no m'ha convençut.
  9. Interpretant els senyals. Jordi Casals. Un investigador, ex Mosso d'Esquadra, rep l'encàrrec d'investigar un suïcidi força sospitós. Una investigació amb girs i sorpreses.
  10. Nacidos de la Bruma. El Imperio Final. Brandon Sanderson. Un grup de lladres amb diverses habilitats alomàntiques, s'uneix per derrocar el tirà que els governa i oprimeix. Una història molt ben escrita, complexa i addictiva. El primer de la saga Mistborn.

Aquests mesos d'estiu m'ha costat concentrar-me en les lectures. Per això he triat alguns autors/es que escriuen molt bé i això m'ho ha posat fàcil.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...