9 de jul. 2019

NATURALEZA SALVAJE de Jane Harper

Moltes empreses s'uneixen a la moda de realitzar activitats a la natura, per fomentar la companyonia i el treball en equip entre els treballadors, però de vegades el destí té altres plans, i acaba passant el contrari.
Bailey Tennants és una empresa familiar que ha realitzat aquest tipus d'activitats anteriorment. En aquest cas es creen dos equips, un de dones i un altre d'homes. Després d'uns dies convivint en un bosc espès al mig del no res, només el grup masculí assoleix la meta al lloc i amb el temps proposat. El grup femení arriba amb hores de retard i havent perdut una de les seves components.
L'equip de rescat i grups de voluntaris es posen en marxa, però hi ha un seguit de circumstàncies que complicarà l'argument. L'ombra de diversos assassinats de dones ocorreguts anys enrere, provocarà rumors i revifarà el temor que van provocar els successos mai oblidats.
L'agent de la policia Aaron Falk, que investiga sobre el blanqueig de diners, rep un missatge confús d'Alice Russell la mateixa nit de la seva desaparició, i amb la seva companya Carmen Cooper es traslladen als llocs dels fets per col·laborar i alhora esbrinar si el que ha passat té a veure amb la seva investigació. (Aaron Falk és un dels personatges de la novel·la anterior "Años de sequia", encara que els llibres expliquen casos totalment independents).
L'autora alterna capítols correlatius del rescat i les indagacions dels agents, amb altres on seguirem al grup de dones en els dies previs a la desaparició. Els incidents desafortunats que van anar marcant el seu camí, la frustració, les tensions, les decisions i els errors, els secrets i les rancúnies.
Jane Harper crea uns personatges amb històries complicades. Ens mostra el entorn familiar de cada un i la complexitat de les relacions entre pares i fills o entre germans, sense alterar el compàs de progrés. Problemes d'addiccions, d'alimentació, d'assetjament a les xaxes... Manté un ritme constant amb capítols curts i àgils, bons diàlegs i protagonisme coral.
Els diferents girs provoquen que les sospites del lector vagin canviant de direcció, i encara que potser ens esperem un final més complex, l'autora aconsegueix lligar tots els caps i tancar bé la trama.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...