11 de jul. 2019

PURGATORI de David Marín

Premi Crims de Tinta 2019
Em va agradar "Mala lluna", i feia temps que sabia que aquest segon estava en marxa, així que l'he agafat amb ganes. Enyorava el sergent Rull i els seus companys, la Núria Riu i el Coscubiela (cosqui), i la quotidianitat que els envolta
La trama segueix diferents camins, d'una banda tenim l'assassinat del director d'una escola religiosa de Balaguer, en circumstàncies no massa adients al càrrec. El troben mort en una rotonda freqüentada per prostitutes. Alhora, també arriba fins als agents una petició peculiar. Una dona afirma que hi ha una bruixa al poble on viu, que han començat a passar desgràcies i que encara en passarà de més grosses. Per descomptat, també seguirem els conflictes del sergent Rull i amb la seva família. Si a "Mala Lluna" i a "Primàries de sang", David Marín ens parla més dels problemes que li dóna la filla, en aquesta se centra en les contrarietats i entrebancs de parella.
Com a curiositat: La mort del pare Moragues és jurisdicció dels investigadors de Lleida, però la sergent Anna Grimm, està molt enfeinada i com és un religiós de Balaguer, els passa el cas. Una picada d'ull a Montse Sanjuan i el seu personatge estrella.
També m'ha agradat molt la parla dialèctica d'alguns dels personatges. Tot i que sóc de Lleida, tenim una gran quantitat de matisos que distingeix el lleidatà de cada comarca i trobo molt bonic llegir-ne un tast.
L'argument enceta la curiositat des del primer moment. La diversitat de temes que s'entrellacen ens confon i ens despista. Els problemes familiars envolten la trama de quotidianitat i realitat. Sensació que també augmenta amb els diferents escenaris, alguns molt rurals, i amb uns personatges plens de matisos. Una bona novel·la que consolida la sèrie. Espero que seguim gaudint de més casos del sergent Rull.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...