5 de des. 2017

XIUXIUEIJOS TERRORÍFICS de Guy Maupassant

Petites històries inquietants, ens diu el subtítol. Doncs sí, crec que la paraula que defineix millor aquests relats és "inquietants", perquè la por més terrible, és la que creem nosaltres mateixos. Cada persona té una percepció diferent dels esdeveniments, molts cops influenciat pel seu caràcter, o l'estat d'ànim en què es troba en el moment en què succeeixen uns fets determinats, i Guy Maupassant juga amb això, amb com pot cada persona tergiversar la quotidianitat i transformar-la en un terror que surt del seu interior i es fa real.
Aquest autor és considerat un dels creadors del conte modern. Al pròleg, que val molt la pena, ens parla de que Maupassant podia passar del realisme més desencarnat a la fantasia més imaginativa. Malgrat això, ha estat poc traduït al català
El que més m'ha agradat és que sap descriure molt bé les angoixes que pateixen els personatges. En aquest recull ens trobarem relats que ens parlen de pors més quotidianes, de les que ens creem nosaltres mateixos, perquè no tot ha de ser monstres o éssers sobrenaturals, de vegades ens esgarrifen coses tan íntimes i personals com la por a la solitud.
Els relats estan dividits en dues parts: una on les nostres pors són les protagonistes i l'altra on l'amor i les pors que genera no en surten massa ben parats. 
Dins dels mateixos relats trobarem també diversos estils, a banda de la narrativa, hi ha relats epistolars, diari en primera persona, poesia... Cada relat va acompanyat també per una il·lustració, cosa que hi afegeix un plus. Les dues il·lustradores: Sílvia Estall i Txell Ozcáriz, han sabut captar a la perfecció l'essència de cada relat.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...