13 de des. 2017

CASI SIN QUERER de José A. Gómez iglesias (Defreds)

Els llibres escrits per personatges que han aconseguit un nombre molt elevat de seguidors en rets socials fan estralls entre els lectors més joves, però molts només són un conjunt de fotos amb quatre lletres. S'ha de reconèixer que els ho posen fàcil, però aquests llibres no són els que recomanaré aquí.
Em decanto per un que ha sorgit d'alguns pensaments teclejats a twitter, i d'altres textos més treballats. Tots escrits amb molt sentiment, amb reflexió, i amb ganes d'explicar.
A la petita biografia de la tapa, ens diu de @Defreds (Jose Ángel Gómez Iglesias) que és un noi normal, que li agrada viatjar, els trens i escriure en qualsevol espai en blanc. Que va començar a escriure en rets socials sobre el que pensa, desitja i viu. Doncs a part d'aconseguir moltíssims seguidors, també aconsegueix que aquests llegeixin. Ja ha publicat diversos llibres, i el que us recomano avui, ja va per la divuitena edició, amb més de 90.000 exemplars venuts.
Una curiositat que m'ha fet molta gràcia, ja que a mi em costa força triar noms, és saber d'on ve @Defreds. Doncs, segons l'autor, estava buscant nom amb el seu germà, per rodar per les xarxes socials, i com no els sortia res, van teclejar sense pensar-hi massa i una de les paraules que va sortir, si us hi fixeu és un conjunt de lletres del teclat que cauen a l'esquerra, ben juntetes: d e f r e d s. Els va agradar com quedava i ho va començar a fer servir per registrar-se on fos d'Internet, sense saber que un dia aquest nom arribaria a tenir l'abast que té ara. 
L'autor té un estil directe, però alhora tendre i ple de sentiments. Us en deixo alguns començaments, perquè us en feu una idea. 

UTILÍZAME
Puedes utilizarme.
Estaría encantado.
Utilízame para pasear por la playa de la mano,
para hacerte reír hasta los lunes,
...

UN MARTES CUALQUIERA
Martes, un lunes encubierto.
De comienzo de semana.
De sonar el despertador.
De alguna foto rota...

LLÁMAME
Llámame si tienes ganas de reír o llorar.
Llámame. Da igual si es de noche
o ya entrada la madrugada.
Llámame si estás bien o sólo callas...
 
A l'editorial, que s'anomenava Frida ediciones i ha passat a ser Mueve tu Lengua, hi trobareu altres autors/es que us poden interessar a l'hora d'encertar amb un regal destinat a adolescents.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...