21 de set. 2017

CORRUPCIÓN POLICIAL de Don Winslow

Aquesta novel·la és un viatge a una Nova York molt diferent al que ens ofereixen els prospectes turístics. Delinqüència a diferents nivells, droga, bandes, més droga, corrupció institucional, màfies, favors, diners que canvien de mà amb rapidesa, racisme, més i més droga, i per suposat, corrupció policial.
Gràcies a un gran treball de documentació, Don Winslow ens submergeix amb destresa i sense deixar-se cap detall, en ambients més que tèrbols, en els problemes i dilemes, en els sentiments dels protagonistes, però també en els de qualsevol dels personatges amb qui ens anirem creuant. La novel·la ens abdueix, ens transporta a carrers bruts, foscos i perillosos, on sobreviure és l'objectiu principal. L'autor ha retratat magistralment cada escenari, cada personatge, cada sentiment o pensament de manera que puguem sentir-nos dintre de la historia, i no mers observadors.
Viurem moments d'acció i de reflexió, amb policies que se senten part d'aquells carrers. Policies que busquen fer justícia, servir i protegir a la gent de Nova York, però també a les seves pròpies famílies, als amics. Policies que fan el que s'ha de fer, i de vegades el que no s'ha de fer, que intenten justificar i mantenir l'equilibri entre legalitat i il·legalitat, per subsistir, i que de vegades es veuen arrossegats per les circumstàncies cap a decisions que no sempre poden controlar.
Estimarem el protagonista, Malone, perquè ell estima massa els seus amics, la seva família, la seva amant, i la ciutat, els seus carrers, el seu barri. Massa amor per poder gestionar-lo amb sensatesa. 
Una gran obra que ens mostra que la línia que divideix el bé del mal és molt difícil de traçar.

1 comentari:

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

M'atrau força, però si la pila de pendents no baixa una mica...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...