22 de maig 2008

"ZERO ABSOLUT" de Allan Folsom.

Un llibre emocionant, una bona combinació de personatges de diferents ambients que et conviden a voler-ne saber més a cada moment. Un científic, una doctora, un policia, un grup de nazis i un misteriós malalt...
Arriba un punt en que creus que ja ho has descobert tot, t'acabes el llibre per que ho has de fer creient que t'has marcat un punt. Però no t'ho pensis, l'autor encara et pot sorprendre en l'últim moment, hauràs d'arribar fins al final per saber el veritable significat de tot plegat.

SINOPSIS
Quan era petit Osborn va presencià l'assassinat del seu pare. Ara es troba a París, és cirurgià i ha conegut a una doctora en un congres de Ginebra amb qui ha començat una mena de relació. Casualment es troba amb l'assassí en una cafeteria i després de tots aquests anys creu que el destí li ha proporcionat la oportunitat de venjar el seu pare, però les coses mai són tan senzilles.
Al mateix temps un policia de "Los Angeles" col·labora amb Scotland Yard en la investigació d'una serie de troballes estranyes: Caps sense cos, congelats a un grau de zero absolut, cosa que fins aleshores es creia impossible d'aconseguir. La investigació farà que tinguin que desplaçar-se a París i allí es van creuant els nostres personatges.
A Nou Mèxic, per altra banda una terapeuta serà l'encarregada de acompanyar a un pacient molt especial en la seva tornada a Suïssa després d'haver-se recuperat d'alguna malaltia que porten molt en secret.
Encara ens queda altres peces d'aquest trencaclosques: aquest cop a Alemanya, on un selecte grup d'empresaris es prepara per celebrar un fet històric, un fet que farà que el moviment nazi torni a renéixer.
L'autor va saltant d'un escenari a l'altre i ens va enredant en la trama. Quan et penses que ho tens tot lligat, que ja saps qui és el malalt, la relació que te amb els nazis; quan creus que el protagonista i la policia se'n sortiran, llavors ens sorprèn amb un petit gir que fa que tot el que han descobert només sigui un assaig per aconseguir uns fets molt més greus dels que es disposaven a celebrar. Així i tot Osborn no es rendeix tant fàcilment i no deixarà d'intentar-ho fins al final, el porti on el porti...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...