12 de juny 2018

NERVE de Jeanne Ryan

Aquesta novel·la és de les que agraden molt als adolescents, i alhora posen nerviosos als pares que tenim fills adolescents.
La Vee és una noia que passa per la vida sense fer massa soroll, però en topar-se amb un joc de reptes, NERVE, apareix el moment de revel·lia que tenen tots els adolescents, i la seva vida canviarà radicalment.
El que comença amb proves estrafolàries i poca-soltes, s'anirà convertint en reptes cada cop més arriscats i perillosos. El joc ofereix premis substanciosos i això és una potent llaminadura pels concursants. Alhora també hi ha una part dels participants que poden triar ser observadors, i que aniran seguint, animant, i tenen dret també a complicar les coses als concursants.
El problema és que un cop decideixen jugar han d'arribar al final, ja no hi ha marxa enrere i s'hauran d'atenir a les conseqüències. Ningú sap qui ha creat el joc ni qui mou els fils, però ells ho saben tot dels participants i es nodreixen de les seves pors per fer augmentar la dificultat de les proves.
En començar, la Vee s'ho passa bé, coneix a l'Ian, guanya seguretat en si mateixa, i també bons premis, però no tardarà a adonar-se que s'ha endinsat en una espiral aterradora.
En els temps en que vivim, aquesta podria ben bé ser una història real. Els adolescents acostumen a ser força inconscients, i a deixar-se portar per les ganes de diversió i adrenalina, adonant-se de les conseqüències, de vegades, quan ja és massa tard. Combinar això amb les noves tecnologies, l'addicció als mòbils i a l'exhibicionisme, que cada cop és més habitual en els més joves, ha sigut un encert de l'autora.
Els personatges estan molt ben construïts, tant els protagonistes com els secundaris. La trama avança accelerant a cada pàgina. L'autora ha sabut com mantenir l'atenció del lector en tot moment, i aconsegueix que no vulguis deixar la lectura fins saber-ne el desenllaç.
Se n'ha fet una pel·lícula que la podeu veure a Netflix. Encara que està inspirada en la mateixa idea que el llibre i té molts punts en comú, també és força diferent en altres, com sol passar.

1 comentari:

Pons ha dit...

Això no es com lo de la Balena Blava? Al final t'has de carregar algú o suïcidar-te, no?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...