21 de maig 2018

TRECE MONOS de César Mallorquí

Havia llegit molt bons comentaris d'aquest llibre i són del tot encertats. No hi ha ni un relat que no m'hagi agradat, potser algun un pèl llarg, però això també pot ser degut a la meva impaciència per arribar al final.
César Mallorquí ens fa una breu introducció a l'inici de cada relat per explicar si ja ha sigut part d'una altra publicació o un dels contes que regala per Nadal, publicats al seu bloc, La Fraternidad de Babel.
Títols: El decimoquinto movimiento; Virus; Cuento de verano; El regalo; El muro de un trillón de euros; Fiat tenebrae; La isla del cartógrafo; Ensayo general; El jardín prohibido; Océano; Cien monos; Todos los pequeños pecados; Naturaleza humana.
Naturaleza humana és una novel·la molt breu, o un relat llarg que té diversos capítols: La torre; Auditoria de seguridad; La conversación; Los diamantes; Base Clavius; Ozymandias; Tanzania; Humanidad; Chandra
I ho acaba amb un epíleg on remata el llibre amb tot l'encert: Ochenta y siete monos muertos.
Són relats de ciència-ficció i fantasia. Relats molt ben escrits, on el drama, l'humor i la ironia estan relligats amb mestria. Moviments d'escacs força especials, virus informàtics molt creatius, encontres amb el diable, religions, allargar la vida, i algun relat força romàntic també. Els nadalencs, molt irònics, divertits i escaients. La mini novel·la enganxa, et deixa intuir possibilitats, endevinar enganys, sembla que la puguis predir, però no.
Un recull molt recomanable en tots els sentits.
 

3 comentaris:

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

La ciència ficció i jo no acabem d'anar a la una i la quantitat de pendents ja comença a superar tot el superable :(

Sergi ha dit...

Em sembla que no...

Pons ha dit...

Res a veure amb la peli de 12 monos?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...