"VIU COM SI HAGUESSIS DE MORIR DEMÀ, APRÈN COM SI HAGUESSIS DE VIURE PER SEMPRE" Gandhi.

21 de maig 2018

TRECE MONOS de César Mallorquí

Havia llegit molt bons comentaris d'aquest llibre i són del tot encertats. No hi ha ni un relat que no m'hagi agradat, potser algun un pèl llarg, però això també pot ser degut a la meva impaciència per arribar al final.
César Mallorquí ens fa una breu introducció a l'inici de cada relat per explicar si ja ha sigut part d'una altra publicació o un dels contes que regala per Nadal, publicats al seu bloc, La Fraternidad de Babel.
Títols: El decimoquinto movimiento; Virus; Cuento de verano; El regalo; El muro de un trillón de euros; Fiat tenebrae; La isla del cartógrafo; Ensayo general; El jardín prohibido; Océano; Cien monos; Todos los pequeños pecados; Naturaleza humana.
Naturaleza humana és una novel·la molt breu, o un relat llarg que té diversos capítols: La torre; Auditoria de seguridad; La conversación; Los diamantes; Base Clavius; Ozymandias; Tanzania; Humanidad; Chandra
I ho acaba amb un epíleg on remata el llibre amb tot l'encert: Ochenta y siete monos muertos.
Són relats de ciència-ficció i fantasia. Relats molt ben escrits, on el drama, l'humor i la ironia estan relligats amb mestria. Moviments d'escacs força especials, virus informàtics molt creatius, encontres amb el diable, religions, allargar la vida, i algun relat força romàntic també. Els nadalencs, molt irònics, divertits i escaients. La mini novel·la enganxa, et deixa intuir possibilitats, endevinar enganys, sembla que la puguis predir, però no.
Un recull molt recomanable en tots els sentits.
 

3 comentaris:

Bruixeta ha dit...

La ciència ficció i jo no acabem d'anar a la una i la quantitat de pendents ja comença a superar tot el superable :(

XeXu ha dit...

Em sembla que no...

Pons ha dit...

Res a veure amb la peli de 12 monos?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...