19 d’oct. 2017

L'OBJECTIU DEL CRIM de X.R. Trigo

Un autor que no havia llegit encara i una novel·la que serà l'inici d'una sèrie que cal tenir en compte, sobretot si ens agrada el món de la imatge.
X.R. Trigo, ha unit intriga, investigació i la seva passió per la fotografia, en una trama basada en les experiències d'una dona que un dia va decidir confiar les seves vivències a l'autor i aquest les va transformar en ficció.
La novel·la alterna la investigació present, amb les pàgines d'un diari, que ens ajudaran a conèixer el passat de la protagonista, l'Erika. D'aquesta manera ens situa en diferents escenaris: en el passat, just acabada la Segona Guerra Mundial, el viatge d'uns segrestats per fer-los servir de mà d'obra especialitzada. Espais reclosos i claustrofòbics, encara que no estan en cap presó; en el present, Berlín i Espanya, el 1961, carrers, costums, clima, i les diferents maneres d'investigar. Unes noies alemanyes són assassinades a Espanya, i l'Erika hi viatjarà des de Berlín per ajudar en la investigació. Gavardines, misteri, sexe, intriga i màquines de fotografiar.
Una novel·la molt ben treballada, on és nota que la imatge és important per qui escriu, perquè és curós en els detalls i ens retrata a la perfecció escenaris i personatges, i sobretot, ens trasllada a l'època. Això ho aconsegueix sense fer-se pesat en les descripcions, que crec que són les justes, necessàries i encertades, cosa que té força mèrit.
En acabar, l'autor ens deixa alguns punts oberts, que haurem d'anar descobrint en properes entregues. Abans de tancar el llibre, també us trobareu amb una sorpresa... un petit regal que no desvetllaré.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...