18 de jul. 2017

NITS DE MATAPOBRES de Jordi Dausà

Els personatges d'aquest llibre no tenen res especial, podrien ser els teus veïns, i segur que no havien pretès ser els protagonistes d'una novel·la. Tenien una relació que sembla que s'ha acabat, però cap de les dues parts ha tancat definitivament el tema. La Bàrbara i el Roger busquen la millor manera de refer la seva vida, però en mig d'aquesta situació d'impàs hi ha la nit. Aparentar, escenificar, formar part d'un col·lectiu que busca no sap ben bé què. Les llums enlluernadores de la diversió, o del falç plaer, s'alternen amb la foscor de les drogues que envolten i tempten als habituals.
Restaurants, locals de disseny, discoteques. Cuidar-se durant el dia per aconseguir un aspecte impecable, i espatllar-ho després amb els excessos. Infiltrada entre altres drogues hi circula una versió adulterada del LMA, i aquesta es convertirà en una protagonista més.
Jordi Dausà ens passeja per espais físics i psicològics amb naturalitat, ens trasllada a la història, i aconsegueix que formem part del cercle, que ens interessem pels protagonistes i patim per ells.
Ironia, sexe, sentiment i patiment. Viurem els dubtes, les males decisions, el sentiments de culpa, la desesperació i el desig de venjança, que ens portarà a un final de caiguda lliure, una mica estil Tarantino.

3 comentaris:

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

l'he tingut a les mans varies vegades. Em crida l'atenció, però la llista és tan llarga i els pendents a casa tants... que de moment haurà d'esperar

Sergi ha dit...

De moment que passi de llarg. El títol és atractiu, però abans de marxar de vacances vaig saquejar un parell de llibreries...

Per cert, tinc cosetes per tu, hehehe.

jomateixa ha dit...

Què bé, ja tinc ganes de començar a compartir-les ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...