16 de març 2017

CIUTAT FANTASMA de David Marín

He ressenyat llibres de David Marín de diferents gèneres. Aquest cop, tot i que hi ha una investigació policial, l'autor ha apostat per una escriptura on el misteri no és el que acostumem a trobar en les novel·les policíaques o d'intriga, i ens fa dubtar del gènere en que ens hem endinsat.
Un Mosso d'Esquadra retorna a la seva ciutat, Barcelona, i els sentiments que li provoca aquest retrobament no són els que s'esperava. La troba diferent i desconeguda, i se sent més sol del que havia imaginat. S'incorpora a la feina amb una investigació que li genera molts dubtes per la manera com l'estan conduint, i alhora també se sent perdut en la seva vida personal. 
Decideix buscar un amic amb qui havien compartit somnis i projectes. No li resultarà tan fàcil trobar-lo com havia imaginat, i aquest objectiu acabarà esdevenint la cerca de la seva pròpia identitat.
L'autor ens trasllada a escenaris que coneix bé, ens envolta d'un ambient pintat de grisos, a estones més freds, a estones més càlids. Els personatges, com en tots els seus llibres, em semblen molt ben retratats, tot i que alguns estan envoltats d'una boira que haurem d'anar esclarint per copsar la seva realitat.
Una novel·la que ens mostra també una cara crítica de la investigació policial, que juntament amb la investigació personal, generaran una càrrega de dubtes que el protagonista haurà d'afrontar per decidir qui és i qui vol ser.
David Marín ens demostra amb aquesta novel·la que no li agrada estancar-se, i ens va sorprenent mentre prova gèneres i estils diferents.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...