3 de nov. 2016

MASSA MARES PER A UN FILL de Dora Muñoz

Una dona morta entre les escombraries, sobredosi, una drogoaddicta que segurament ha recaigut. Investigació tancada. Però no ho està pel seu company, ni pels amics, que tenen dubtes seriosos de que la Trini s'hagués tornat a drogar per voluntat pròpia. Ella volia sortir-se'n i tirar endavant pel seu fill.
Hi ha moltes coses que no quadren i l'Aitor, el seu metge a la presó, s'endinsa en una investigació que alhora que pretén descobrir la veritat, també ha de ser una redempció, un alliberament del sentiment de culpa que té per no haver pogut salvar al seu amic de joventut.
Un llibre que ens parla de persones amb problemes de drogoaddicció, d'alguns que se n'han sortit però que segueixen sent uns marginats, d'altres que volen ajudar, que volen donar un vot de confiança. També de les adopcions, del camí que de vegades han de fer els infants passant d'una família d'acollida a una altra fins arribar a la definitiva. De les preocupacions, el patiment i la por dels pares adoptius de perdre el fill que tant han desitjat.
En Kevin, o com li diuen ara els seus nous pares, Joan Kevin, ha tingut moltes mares, però ja no podrà conèixer mai a la veritable, la Trini és morta. Sembla que a ningú li importa una drogoaddicta més que ha caigut sota els efectes del seu vici, però l'Aitor i els seus amics s'esforçaran per trobar la veritat del que li ha passat.
Una lectura mallorquina, que ens mostra les dues cares de la moneda: una família benestant que viu en un veïnat d'allò més respectable, i també el costat més fosc i tèrbol de Palma. L'autora ens va explicant unes quantes històries més que envolten a la principal, cosa que a mi sempre m'agrada força. Es nota que coneix de primera mà la problemàtica de que ens parla, i ha sabut crear uns protagonistes molt autèntics.
Una novel·la on els investigadors són gent del carrer, i això li dona un enfocament diferent, que ens la farà més propera, i crec que és un dels encerts principals del llibre. Un llibre més de la col·lecció Llibres del Delicte, que sense sortir de la temàtica criminal, cada cop té més varietat d'estils i matisos. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...