22 de jul. 2016

LA DOLÇA CATERINA de Montse Castaño

Montse Castaño va alternant capítols en temps passat i present mentre ens explica la història d'unes dones valentes a qui la sort no ha acompanyat i han anat heretant el malnom de malastruga.
Aquesta és una novel·la plena de sentiments, on les diferents protagonistes demostren la seva valentia i capacitat de refer-se de situacions força tràgiques.
A temps present ens trobarem amb una dona que cansada de les infidelitats del seu marit, per fi decideix agafar les regnes de la seva vida, i un dels seus objectius serà reformar l'antiga casa familiar que ha heretat a l'Escala, alhora que reconstrueix també la seva vida.
A temps passat ens trobarem amb una dona a qui la bellesa només li ha reportat desgràcies, l'Antònia Martí, que és la que té més força i presència de les diverses protagonistes del llibre. Amb ella viurem l'inici de la malastrugança mentre l'autora ens fa un retrat de la societat, les rutines i les costums de les diferents etapes que ha de viure, alhora que també l'acompanyarem en els diversos conflictes que van des d'abans de la guerra civil fins als nostres dies. 
Amors i tragèdies s'aniran alternant i aniran endurint les dones d'aquesta saga, que busquen amb persistència la felicitat i sembla que el destí s'esforça constantment per fer-los la traveta. El que en un principi marca a l'Antonia jove i innocent, farà que més endavant, quan la vida ja l'hagi castigat encara amb més desgràcies, prengui decisions que afectaran el destí de les seves descendents.
Tan les protagonistes com els diversos personatges que els envolten estan molt ben retratats i se'ns fan creïbles sense cap esforç. Acompanyant i complementant aquests, ens trobarem unes descripcions molt detallades de l'entorn, que ens mostren un amor pels escenaris que l'autora no pot ni vol dissimular.
Una novel·la amb un llenguatge molt treballat. Costumista, romàntica i tràgica, que ens farà arribar al final amb l'esperança de que la malastrugança que ens acompanya durant tot el llibre es trenqui.

1 comentari:

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

Jo no volia seguir ampliant la meva llista, però així és impossible :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...