20 de març 2023

DESPRÉS DE LA TEMPESTA d'Emili Bayo

Les penes, compartides, són menys doloroses. Emili Bayo ens exposa tres personatges units per les circumstàncies: Edmon, un home solitari i malfiat; Anaïs, una periodista que, amb l’excusa d’escriure un article sobre la tempesta Glòria, fuig dels maltractaments de la seva parella; i Coia, la filla adolescent d’Anaïs.

Una novel·la plena de reflexions, on anirem coneixent els personatges a través de les seves confidències, que mostren de vegades violència, de vegades tendresa. Edo segueix acompanyat en tot moment per la seva estimada, ja morta, mentre parla amb les seves convidades de la història de la seva vida. Anaïs, torna a ser una mica la Nisi, per retrobar-se i sumar valentia a les seves experiències personals. Coia brega amb els seus problemes d’adolescent, les pors de fer-se adulta i el repte de comprendre un món que veu força hostil.

Durant uns dies aquests tres personatges s’obriran a confessions i secrets, i s’establirà entre ells una connexió que no s’imaginaven possible en el moment del retrobament. Recuperant-se, com els paisatges ebrencs, plens de bellesa malgrat haver rebut el càstig de la tempesta, els personatges aniran trobant respostes i suport.

Un llibre cuinat a foc lent, on els diàlegs s’enriqueixen amb la parla tortosina de l’Edo, i en el que l’autor ens va mostrant pensaments dels personatges intercalats en primera persona dins la narració. Aquests són alguns dels punts que sumen en la impecable narrativa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...