15 de nov. 2022

BLANCO INMACULADO de Noelia Lorenzo Pino

Després d'unes quantes novel·les amb l'agent de l'Ertzaintza Eider Chassereau i el suboficial Jon Ander Macua, amb aquesta novel·la, l'autora canvia d'editorial i comença una nova saga on es noten els anys d'experiència i la maduresa que ha anat adquirint com a escriptora.
La portada és una finestra molt encertada del que ens anirem trobant a l'interior. Descobreixen una adolescent morta després d'acudir a apagar un incendi a la casa on viu una comunitat sectària. Conviuen amb regles estrictes, respectant normes pròpies i jerarquies exigents. Mantenint les distàncies amb la resta de població, però alhora acollint gent rebutjada per la societat i es dediquen a confeccionar diferents peces de roba, totes blanques i extremadament confortables.
En destaco l'habilitat de l'autora per transportar al lector, sense excedir-se en descripcions, a l'entorn i escenaris, tant d'Irun com de les masies i paisatges. També als espais privats per on la investigadora, Lur de las Eras, passeja el seu dolor corporal que serà un personatge més i on muntarà una oficina improvisada per treballar com a assessora de la investigació, tot i estar malalta.
Noelia Lorenzo Pino és una autora de personatges i sap com construir-los perquè enganxin tant com la trama. Llegirem els costums i coneixerem els membres que formen la comunitat, on tots adopten el cognom Fritz, mentre la investigació va avançant de manera clara i ens va presentant diferents interrogants. Aconsegueix també que empatitzem amb personatges de les dues bandes de la investigació.
Lur de las Eras és una protagonista molt humana, tancada al principi, però que a mesura que comparteix investigació amb la Maddi, va evolucionant cap a una amistat sincera i que complementarà la part policíaca amb temes més quotidians, però no menys importants, com la salut, el masclisme, la gelosia o la intolerància.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...