16 de març 2018

VIENEN MAL DADAS de Laura Gomara

M'agraden les novel·les on hi ha força personatges, i en aquesta novel·la començarem amb alguns principals, i el repartiment s'anirà ampliant, alhora que la complexitat de la trama també va creixent. La policia també tindrà alguns capítols, però gairebé gens de protagonisme.
Laura Gomara ens mostra un mosaic de personatges derrotats. Al llarg de la novel·la coneixerem el passat que han tingut i com han  arribat a la situació límit en que es troben. Tots han tocat fons, ja no tenen res més a perdre, així que no els fa por el risc, i per contra els motiva l'aventura i el desig de trobar un bri de l'esperança que fa temps que han perdut, i que els farà sentir que estan vius altre cop. Un grapat d'individus que tenen com a opcions rendir-se o unir-se a Hugo Correa.
Ell sap veure la seva misèria però també el seu potencial, i el que comença com una banda que rebenta caixers automàtics es va complicant, i alguns per motius personals, altres per aconseguir sortir d'una vegada per totes del forat on estan, acaben planificant i perpetrant un gran cop contra gent massa perillosa.
L'autora ens passeja pels carrers de Barcelona i rodalies, ens fa trepitjar escenaris de tota mena, i ens sap retratar personatges i situacions que van agafant grandària al llarg del llibre. Gestiona bé la transformació d'alguns protagonistes, fins al moment honrats, en delinqüents, i també fa una bona gestió de "tensió sexual no resolta" entre alguns d'aquests.
Ens exposa el plantejament i l'execució dels plans delictius amb tots els passos explicats al detall, que viurem gairebé a temps real. L'última part m'ha recordat a les pel·lícules d'"Ocean's"
Una primera novel·la d'aquesta autora, que acompanya la trama amb informació sobre tantes il·legalitats i injustícies que en perds el compte. Per com està escrita i pels fils argumentals, es llegeix amb rapidesa, potser una mica menys cap al final pel seguiment de l'intricat cop final.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...