28 de jul. 2023

NO HI HA LLUM SOTA LA NEU de Jordi Llobregat

És una novel·la amb diferents capes. A través del diari d'una nena jueva que escapava del nazisme anem coneixent un passat que ens ajudarà a desvetllar l'entrellat del present, però això no passarà fins al final.

Els esdeveniments del passat i el present formen un argument complex: una nena desapareguda vint-i-dos anys abans, un seminarista que se suïcida un any abans, el diari de la Raquel i, en l'actualitat en què se situa el llibre, diverses persones assassinades de forma esgarrifosa i força significativa, tot això enmig d'escenaris nevats del Pirineu i al voltant d'una antiga colònia de la qual no se'n sap gaire cosa. 

La investigació anirà a càrrec de la Subinspectora Àlex Serra, una dona amb problemes d'ansietat a qui havien suspès per haver ferit a un company. L'ajudarà un equip de novells i un tinent francès, de la comissaria central de Tolosa.

Un bon embolic, molt ben escrit, una construcció dels escenaris molt acurada amb una ambientació fosca i misteriosa que envolta als personatges, que no són pocs. Escenes d'acció, altres impactants i angoixants. Un argument enrevessat que fa que el lector estigui pendent i enganxat fins al final.
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...