4 de set. 2022

ENEMIC MEU de Barry B. Longyear

Veient aquesta portada no ho sembla, però puc afirmar que és un dels llibres més bonics que he llegit. Primera novel·la en guanyar els premis Hugo. I guanyadora també, d'uns quants premis més, ben merescuts. 

Dos enemics de diferents espècies, dos guerrers forts i durs, que en mig d'una batalla acaben en una illa deserta a l'espera de ser rescatats. Dos éssers de naturalesa enemiga que hauran de conviure i unir forces per sobreviure en un lloc on les condicions climàtiques els obliguen a passar moltes hores dins una cova.
L'autor ha sabut com fer viure al lector cada conflicte i cada avenç. Ens ofereix una novel·la d'intercanvi de cultures, d'aprenentatge i ensenyança a dues bandes, amb un polsim d'humor i molta tendresa. He gaudit molt llegint el camí que fan els personatges cap a la comprensió, l'amistat, i altres sentiments molt més profunds, sentiments de família. Fantàstiques les seves discussions, converses i reflexions, alliçonadora la convivència, la comprensió i acceptació de les diferències, colpidors alguns episodis, i molt emotiu el final.
Si l'univers no vol canviar, podem començar per canviar-ne una petita part. És un llibre atemporal, que recomano per a totes les edats i tipus de lectors.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...