13 de nov. 2019

EL ALQUIMISTA IMPACIENTE de Lorenzo Silva

Normalment els escriptors busquen noms fàcils de recordar pels lectors, i més si ha de ser part d'una sèrie de novel·les, però en aquest cas Lorenzo Silva ha triat un cognom gens corrent pel seu sergent, Ruben Bevilacqua.
Escrita en primera persona, el sergent Bevilacqua, 36 anys, nascut a Uruguai, ens va relatant pas a pas la investigació que els assignen a ell i a la seva companya Virginia Chamorro, de 25 anys. Investigadors de la Unitat Central de Madrid de la Guàrdia Civil.
La dona de la neteja d'un motel troba mort a Trinidad Soler, lligat al llit, en una postura força compromesa. L'home ha tingut una nit moguda, drogues, alcohol i sexe dur i sembla que el conjunt de tot plegat li ha provocat un infart, però cal comprovar-ho.
Els investigadors descobriran que la víctima, un home familiar i treballador exemplar d'una central nuclear i amb una economia acomodada, duia una vida paral·lela força activa. Malgrat això els costarà trobar la rossa espectacular que l'acompanyava la nit que va morir, i fer encaixar totes les peces, però amb paciència i tenacitat aniran desentranyant el misteri. 
L'autor ens presenta també algunes reflexions sobre les centrals nuclears, sobre especulació urbanística i altres temes. És una novel·la ben escrita, amb uns personatges que de seguida t'atrapen, cosa que ha propiciat que s'hagin publicat un bon nombre de novel·les amb el sergent Belvilacqua i la guàrdia Chamoro com a protagonistes. Novel·la procedimental, ben documentada, on l'autor ens presenta una trama aparentment senzilla que s'anirà ramificant, però finalment tot quadrarà gràcies a la perspicàcia i la bona feina dels investigadors. 
Morts, investigació, acció (encara que no massa trepidant), reflexió, i una mica de tensió sexual no resolta, els ingredients d'una bona novel·la policíaca. Estem força acostumats a llegir bones policíaques nord-americanes o angleses, i crec que Lorenzo Silva està a l'alçada dels autors d'aquestes novel·les.

1 comentari:

Botika ha dit...

M'he llegit tota la saga de Chamorro i Bevilacqua i m'encanta, alguns els he llegit més d'un cop.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...