17 de set. 2019

NOSALTRES EN LA NIT de Kent Haruf

La idea d'aquesta novel·la m'ha semblat original. L'Addie fa una proposta força atrevida al Louise, un veí del mateix carrer. Es troba sola i li demana si vol passar alguna nit amb ella, per parlar, per no dormir sola. Ell queda una mica sobtat, però també se sent sol, així que hi va una nit, i després una altra i una altra...
Capítols molt curts, converses senzilles, que carreguen temes profunds. La novel·la ens fa viure un ball de sentiments, ens fa comprendre la solitud, la cerca de companyia en l'última etapa, d'una manera més assenyada que mai, i mentre els acompanyarem en l'evolució de l'amistat també ens fa enrabiar amb la intolerància del seu entorn.
Nit rere nit, els dos protagonistes van compartint el seu passat i alhora comencen a participar en el present de l'altre durant el dia. 
Kent Haruf va escriure la novel·la després que li haguessin diagnosticat un càncer terminal, i aquesta història ens mostra que hem de voler aprofitar cada moment, encara que estiguem en l'última etapa de la vida. La novel·la es va publicar després de la mort de l'escriptor.
Netflix n'ha fet una pel·lícula amb Jane Fonda i Robert Redford com a protagonistes, una parella d'actors que ja havien compartit pel·lícules quan eren joves. Encara que l'autor de la novel·la n'havia fet una descripció menys atractiva i més realista, més escaient als més de setanta anys que tenen els protagonistes.


1 comentari:

Sergi ha dit...

N'he vist diverses ressenyes i en general se'n parla bé. Potser és d'aquests llibres que cal estar en un estat mental apropiat per llegir-los, però m'atreu. No el descarto.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...