9 de maig 2019

MAGRET I ELS ANARQUISTES de Francesc Puigpelat

No sóc massa partidària de llegir obres on escriptors han agafat personatges d'altres autors, però Puigpelat se n'ha sortit força bé. 
El comissari Magret arriba de França a Barcelona perseguint un objectiu complicat. Fa anys que va darrere d'un personatge esmunyedís que suposadament està implicat en una xarxa de delictes en diferents països, però la investigació el portarà a descobrir que l'inici de tot plegat, la motivació, l'espurna que ho va iniciar tot, era més corrent del que semblava
Els protagonistes es mouran entre Barcelona, Les Borges Blanques i Lleida, deixant que visualitzem l'inici d'una guerra, l'ambient de l'època en la gran ciutat, en els pobles, i en una Lleida acollidora de personatges singulars.
Si amb el seu Magret ha volgut fer un homenatge al Comissari Maigret de Simenon, s'ha acostat força a l'essència del personatge, ha reproduït els trets i la personalitat, i també ha encertat amb la prosa i l'estil clar i planer del clàssic. L'autor aconsegueix una novel·la de fàcil lectura, que es llegeix amb un sospir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...