2 de març 2017

ELS CRIMS DEL CONVENT de Salvador Balcells

Després d'unes quantes novel·les amb el sotsinspector Espinosa com a protagonista, en aquesta l'autor s'endinsa en una novel·la històrica, encara que també és força criminal.
L'escenari és l'antic convent de Santa Anna del poble d'Alcover. Ens situa al 1869, quan era hospital i residència de pobres, i ho fa amb molt encert. És molt curós amb els detalls, i a mi m'ha resultat molt fàcil traslladar-me a aquella època.
Salvador Balcells ha aconseguit retratar a la perfecció els personatges, tant els protagonistes com qualsevol que es creui en el seu camí. El metge, la remeiera, la monja, els pagesos, els pobres i els rics, i també ens dona les referències necessàries per envoltar la història amb tots els complements. Costums i maneres de fer, conflictes, masclisme i inicis de feminisme, política, fets històrics...
Enmig dels aldarulls de la revolta dels republicans federals, enmig de les disputes entre liberals i carlins, el poble es troba amb un assassinat esgarrifós i sense ningú que els ajudi a investigar. No només desconeixen la identitat de l'assassí, sinó també la de la víctima. L'Agutzil, un jove que té aspiracions més elevades que ajudar al pare fent de pagès, i el sereno, a qui agrada beure més del compte, seran els encarregats de treure l'entrellat de tot plegat.
L'agutzil, malgrat la seva poca experiència, hi posarà tota la bona voluntat i el que ha aprés llegint investigacions novel·lesques, per poder seguir les pistes en l'ordre correcte, per anar desfent els nusos i descobrint els passats obscurs que amaguen alguns dels personatges.  

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Cada llibre recomanat per tu és com si arribés protegit per la fada padrina, que promet una lectura feliç.
Olga X.

jomateixa ha dit...

Gràcies Olga.
Només ofereixo opcions de lectura, després cadascú ha de triar el que li agrada més segons els seus gustos :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...