9 de maig 2016

FOC VERD de Jordi de Manuel

Amb aquest llibre he fet una cosa que no faig mai. Normalment segueixo l'ordre dels llibres quan es tracta d'una sèrie, però aquest cop després de llegir i ressenyar dos casos de l'inspector Sergiot, m'he saltat els altres de la sèrie i he anat al que acabava de publicar Jordi de Manuel. M'he trobat amb la sorpresa de que semblava que no m'hagués saltat res, sinó que en llegia un d'anterior als ja llegits. Bé, tampoc ha sigut sorpresa del tot, perquè els llibres de la sèrie van fent salts en el temps i no saps mai en quin any et situarà la propera novel·la. Per cert, crec que l'autor encara en té un parell en ment abans de tancar la sèrie, i potser també un llibre de contes amb el Marc Sergiot com a protagonista.
Així que ens trobarem personatges que envolten a l'inspector que haurem vist en altres llibres, però els casos sempre són independents i per tant es poden llegir en l'ordre que es vulgui.
El llibre té un ritme plàcid, anem fent turisme per Galícia mentre el protagonista intenta fer vacances, però el seu amic el va posant poc a poc enmig d'un cas. La lectura és molt gratificant, els personatges van parlant en català, castellà i gallec. Anem passejant per paisatges i llocs magnífics, i patint alhora per la gran quantitat d'incendis que hi ha a Galícia, i les causes sospitoses que els provoquen. Així anirem fins a la part final, on la cosa canvia força, el ritme s'accelera i l'autor no escatima detalls per fer-nos viure uns actes esgarrifosos pas a pas.
No vull dir massa cosa de l'argument. La temàtica del cas en que es veurà implicat és variada, ja que en un principi es tracta d'una mort antiga, però també hi haurà diverses morts recents, i cadascuna serà per causes diferents. Herències, gelosia, abusos, venjança...
Un nou cas d'aquest inspector que atrapa, i que ja vaig dir que a mi em recordava Colombo. Tranquil·lot, sembla que no hi sigui, però el seu cap va barrinant. 


1 comentari:

Sergi ha dit...

M'atreu aquest llibre, però en tinc un altre d'ell a casa que encara no he llegit, i que desconec si és d'aquesta sèrie, però penso que sí. Si m'agrada ja aniré a pels altres volums, i aquest acabarà caient. Veurem què tal! En Jordi de Manuel era profe a la meva facultat, tot i que diria que jo no el vaig tenir mai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...