7 de febr. 2008

"UN LLOC SENSE NOM" (UN LUGAR LLAMADO NADA) de Ami Tan


És adient per als que els agrada molt viatjar. L'autora s'esplaia amb les descripcions dels llocs que visiten, la història, les tradicions, el budisme... (personalment, massa descripció)
El llibre narra el viatge d'un grup de dotze amics explicat per la Bibi, que en un principi els havia de fer de guia i ho havia organitzat tot, però la seva mort brutal i sobtada ho canvia tot.
SINOPSIS

 La Bibi Chen és assassinada brutalment a la seva botiga. Abans de la seva mort sobtada, havia organitzat un viatge a l'antiga Birmània amb un grup dels seus amics, on ella els havia de fer de guia. Després de l'enterrament decideixen tirar-lo endavant (més que res per no perdre els diners) i es busquen un nou component per al grup, que alhora pugui substituir la Bibi com a guia.
El viatge se'ls complica una mica, ja des del mateix començament, però "l'esperit" de la Bibi, que es qui ens conta la història, els acompanya en tot moment i mira d'ajudar-los, encara que amb les limitacions que comporta estar morta.
A causa d'un malentès uns indígenes creuen que un d'ells és un deu. En una de les excursions, el grup és enganyat i conduit al cor de la selva, on hi viu la tribu. Només un dels dotze components del grup es queda al hotel al trobar-se indispost.
Els sentiments dels viatgers són contradictoris: per una part simpatia per la tranquil·litat i bellesa de l'entorn i l'amabilitat de la gent i pena per les condicions en que viuen; per l'altra la por i els dubtes de si podran sortir-ne ben parats d'aquella aventura.
La història està envoltada en tot moment per les descripcions dels fabulosos paisatges, la història, les tradicions, el budisme... potser una mica massa esplaiat per als que els agrada anar més al gra.
Ah! me'n descuidava, al final ens descobreix també les estranyes circumstàncies de la seva mort.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...