9 de maig 2023

VIDES EN CERCLE de Cesc Cornet

Novel·la guanyadora del IV Premi Vilassar de Noir.

Cesc Cornet ens planteja tres casos: la desaparició d'una nena, l'assassinat d'un matrimoni a casa seva i l'assassinat d'un empresari durant una gala on li anaven a concedir un guardó. Aquests tres incidents succeeixen en tres temps diferents: 1983, 2004 i 2023, que s'alternaran sense seguir un ordre concret durant la novel·la. A mesura que anem llegint, també trobarem què és el que els relaciona.

Dins aquesta novel·la hi trobareu un bon entramat amb delictes diversos, no només els tres que ja us he anomenat, perquè quan fas tractes amb la zona fosca de la societat, obres les portes de l’infern.

La lectura és àgil i directa, l’autor no es despista en floritures. De vegades resulta una mica dura, però prestar atenció a algunes realitats de la vida no sempre és fàcil.  Ens deixa veure els diferents mòbils possibles i també exhibeix un bon grapat de sospitosos, alhora que som espectadors de com es van desenvolupant les investigacions, dins les possibilitats de cada època en què es produeixen els delictes. Aquesta història d'històries és com un trencaclosques dels complexos, dels que es gaudeixen de principi a fi, quan ja es pot veure la imatge global i vas lligant caps, encaixant les últimes peces i tot quadra. Quan finalment sabrem qui, qui, qui i qui, i el perquè de tot plegat.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...