4 de maig 2023

ELS SENTINELLES DE LA LLIBERTAT d'Oriol Canals

La lectura d'aquesta novel·la és molt àgil, en part perquè hi ha força diàleg (amb un bon grapat de frases dignes de ser subratllades), i en part perquè la trama és interessant i intensa.
Al maleter d'un cotxe accidentat hi troben el director de "La Tribuna", un dels diaris més importants. Quan la policia s'adona que no és l'únic membre del diari desaparegut comença una investigació que s'anirà complicant quan s'hi descobreixen connexions amb un altre cas. Ernesto Makaroff té temes pendents amb el diari i algú que sap el que està passant li ofereix l'exclusiva de ser qui ho destapi tot. A Makaroff se li presenta així la manera de venjar-se de greuges antics, però hi ha també un altre tema: Tot i tothom té un preu?
Oriol Canals ens proposa una investigació policial i alhora ens obre les portes del periodisme, els jocs de poder que dirigeixen la premsa perquè amagui o realci alguns fets, segons convingui a qui convingui.

Us ofereixo un paràgraf fora de context, que quan el llegiu al llibre agafarà relleus diferents del significat literal:
"Per això estem aquí, per això soc periodista i estimo el periodisme. Per explicar la veritat, per molt dura que sigui. Per fer caure torres, per molt altes que s'hagin edificat. Per treure màscares, per molt..."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...