6 d’oct. 2022

SEIS DE CUERVOS i REINO DE LADRONES de Leigh Bardugo

Leigh Bardugo segueix dins del món creat a la trilogia "Sombra y hueso", però aquesta vegada posant el punt d'atenció en els habitants de la part més fosca de Ketterdam. Lladres i delinqüents. Els protagonistes: Jesper, un mal jugador, encara que molt hàbil amb les pistoles; Inej, una Suli que fou raptada i ara és una ombra que sap com obtenir informació sense ser vista i també controla molt bé el maneig de la quantitat de ganivets que porta a sobre; Nina, una Grisha coqueta i intel·ligent; Matthias, un caçador de grishas; Wilar, el fill d'un ric comerciant; i per descomptat el punt que els uneix i encarrila les seves habilitats, Kaz Brekker, intel·ligent i gran estrateg. Qui planifica els cops i és capaç d'improvisar plans alternatius davant de qualsevol dificultat.
Tots els protagonistes tenen una història que els ha portat fins al punt en què es troben i l'autora ens els va explicant mentre viuen l'aventura que toca. Personatges complexos i molt interessants. Diferents entre si, però que es complementen a la perfecció per dur a terme la missió que els ocupa en la primera novel·la, que suposadament serà el cop de la seva vida, el que els farà tan rics com per obtenir el que cada un fa anys que desitjant.
El repte al que s'enfronten, la planificació, les dificultats i com es va desenvolupant l'acció, atraparà al lector, però també l'evolució dels personatges, la càrrega que porta cadascú, la relació que tenen alguns entre ells, primer d'odi, després d'amistat o amor mal dissimulat, segons cada cas.
Són novel·les que es despleguen en escenaris d'un món fantàstic ple de matisos. Alguns llocs bruts i perillosos, altres nets i quasi perfectes, encara que tan perillosos o més que la resta. El viatge, els perills del camí des del principi. Acció constant, sang, suor i llàgrimes per aconseguir el seu objectiu i esquivar la mort, la traïció o fins i tot l'amor. Perquè de vegades el cor també traeix i mostra les debilitats en el moment menys oportú.

En aquestes novel·les podem gaudir de les magnífiques recreacions dels escenaris que ha creat l'autora, d'un gran assortiment de personatges excel·lents i de les seves habilitats. M'agraden els trucs, la màgia, la planificació... M'ho he passat genial.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...