6 de des. 2021

MAI de Kenn Follett

Ken Follett és un dels autors que llegeixo més i crec que té molta mà alhora de fer que les seves novel·les siguin atractives pels lectors i alhora gens complicades de llegir. Aquest cop son més de vuit-centes pàgines amb lletra poc més gran que la de la bíblia, que he llegit en temps rècord.

Part d'aquesta habilitat consisteix en presentar-nos uns personatges atractius, cadascú amb les seves famílies, una història particular i amb les circumstàncies que l'envolten que ens resultaran intrigants. Espies, agents d'intel·ligència, presidents/es, immigrants il·legals, ministres, traficants... Ens trobem amb gent de mentalitat oberta i altres amb tendències a deixar-se portar per la violència, l'orgull mal entès i creences antiquades.

Fa patir força veure com alguns personatges s'escarrassen per arreglar les coses, per evitar conflictes i mantenir la pau en enfrontaments concrets, mentre altres tendeixen a causar esquerdes que fan trontollar constantment l'equilibri entre petites i grans potències.

L'autor s'ha inspirat en els errors que van provocar la primera Guerra Mundial per crear uns fets que podrien portar a la humanitat a caure de nou en una guerra global, aquest cop però, molt més greu, ja que podria ser nuclear.

La reacció en cadena dels fets que Ken Follet ens fa plantejar amb la gran pregunta "I si?", en diferents aspectes i escenaris. I si passa això, i si allò es complica, i si... Aquest encreuament de fets possibles i molt creïbles, condueix a la indesitjada decisió que hauran de prendre les grans potències: declarar-se la guerra. La novel·la va augmentant en emoció i tensió, i les cent últimes pàgines han sigut taquicàrdiques.

Aquesta novel·la està situada en un futur que podria ser molt pròxim, no té data, és ficció històrica. "Mai" és més que un bon títol, és el desig que hauríem de tenir tots: que mai es faci realitat.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...