29 de març 2021

L'OBSCUR ADEU DE TERESA LANZA de Toni Hill

No us passa que com més us agrada una novel·la menys sabeu com explicar-ho?

Crec que Toni Hill fa una feina magnífica explicant una trama complexa i a la vegada molt quotidiana, afegint-t'hi a més tocs sobrenaturals encaixats de manera plàcida, creant una sensació inquietant durant tota la novel·la. 

L'autor ens passeja per un elenc de personatges diversos, de diferents en caràcters i estatus, però alhora connectats. Una urbanització de gent de classe mitjana-alta i els habitants dels pisos de Les Torres, a Rubí. Carrega a la novel·la amb un gran nombre de temàtiques: pors, suïcidi, immigració, adopció, abusos, enganys, corrupció... que dit així ens pot semblar molt, però que ha sabut combinar perfectament, fen-ho tan creïble i quotidià com ho és a la vida real.

Comença amb una narració tranquil·la, exposant personatges, rutines, espais, ens fa un retrat social mostrant diferències i similituds, mentre va generant incògnites. A mesura que la lectura avança caurem en el joc que ens ha preparat. Ens desvetlla detalls, alhora que manté la nostra atenció generant més misteris i més enigmes a descobrir. Tot això en un ambient de suspens, intriga i tensió en augment.

Alterna capítols en primera persona d'una protagonista molt especial, amb altres capítols que ens narren les ramificacions  de les vides dels protagonistes, els secrets, les confidències, les incògnites i els entramats que s'aniran enredant entre sí al llarg de la novel·la. Els capítols amb pocs diàlegs i no gaire curts del principi, aniran canviant a partir de la meitat de la novel·la. Es van escurçant i les solucions van apareixent amb un degoteig carregat de tensió, amb l'acció en augment, generant ansietat i angoixa fins assolir el desenllaç.

Toni Hill aconsegueix una narració fluida, ens fa fàcil la lectura d'un entramat complicat, i això és un mèrit que només aconsegueixen els més destres. Aquesta novel·la és de les millors que he llegit i he gaudit en força temps.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...