27 de des. 2019

ESCAPISME de Marc Moreno

Aquest llibre es publicarà al gener, però he tingut el privilegi de llegir-lo abans.
Des de sempre he tingut vertigen, i us asseguro que he viscut el primer capítol amb un nus a l'estómac. 
Marc Moreno ens passeja de nou per La Verneda i ens envolta de personatges carregats d'apatia, que viuen en un ambient marginal i autodestructiu.
La mare de l'Aitor té un accident laboral i ell es troba perdut, indefens, i el més important per ell, sense diners. El noi, ni tan sols té el valor d'anar a l'hospital a comprovar si encara és viva. S'espera el pitjor i actua en conseqüència. Fins llavors ha viscut a costa d'ella i es tem un futur esgarrifós... Haurà d'espavilar-se sol!
La trama ens mostra un protagonista amb poques aspiracions que sempre ha viscut el present, com la majoria dels seus amics. No sap gestionar la situació, haurà d'acceptar una realitat a la qual no es vol enfrontar. Es veurà en la mateixa posició que gent que menystenia, fins que ha sigut ell qui també ha hagut de remenar contenidors per poder menjar.
Ha viscut en una família desestructurada on un darrere l'altre han anat abandonant el vaixell. Ell també va ser pare molt jove i mai ha sigut un suport per la seva filla. El veiem lliurar una batalla entre la voluntat feble, molt feble, de fer quelcom per sortir del clot i encarar un futur diferent i altres maneres d'aconseguir diners que aniran guanyant terreny. Idees desesperades que provocaran una espiral de catàstrofes. 
Llegirem la narració barrejada amb pensaments i reflexions, i ens endinsarem en els seus sentiments, els seus temors, les mancances que l'han dut a ser com és.
Sembla que res li va de cara, va encadenant un seguit d'idees, el resultat de les quals el va colpejant i el sumeix en un viatge d'alts i baixos, també amb girs inesperats provocats per família i amics que van entrant i sortint d'escena.
A mesura que anem llegint és inevitable que els nostres pronòstics tendeixin a esperar el pitjor, però l'autor ens farà llegir les últimes pàgines enganxats i plens de dubtes, i ens sorprendrà amb un final que segur que no espereu. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...