18 de des. 2019

EN BLANCO Y NEGRO de Prado G. Velázquez

Hi ha en aquesta novel·la els trets característics de les clàssiques de detectius de Los Angeles: Malvivint al despatx, bevedors, arruïnats, perseguits per creditors, rebent més cops del compte, i atrets per dones boniques i perilloses. Aquesta novel·la també està explicada des de la primera persona, però amb una dona detectiu com a protagonista, cosa poc habitual als anys cinquanta, període on ens trasllada Prado G. Velàzquez.
Amb un llenguatge planer i irònic, i un joc ben lligat on alterna el moment present i els fets recordats per Rachel J. Bladovich, que l'han portat a una situació delicada i perillosa.
La detectiva es desperta despullada, lligada a un llit i sense memòria a causa d'un fort cop rebut al cap. Haurà de fer l'esforç d'anar recordant i reconstruint els últims dies per saber com ha arribat a aquest escenari, i quin possible desenllaç l'espera.
Acompanyant aquests records, anirem coneixent la Rachel, una noia valenta que intenta guanyar-se la vida en un món dominat per la masculinitat. L'autora ens ha fet un retrat fantàstic de la ciutat, els diferents escenaris, els costums de l'època, així com de la literatura, el cinema, la música, els clubs de festa...
Una novel·la escrita amb un llenguatge planer i directe, amb força diàlegs, erotisme, tensió i acció continua, que fan que la lectura avanci a bon ritme.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...