12 de set. 2019

EL SUSURRADOR de Donato Carrisi

Atenció amb aquesta novel·la, perquè fa uns anys Planeta la va publicar amb el títol de "Lobos", i ara ha sigut reeditada com "El susurrador" per Duomo ediciones.
Cinc nenes han desaparegut i la troballa de sis braços mig enterrats, fa que s'activi la cerca de la sisena, la desaparició de la qual no havia sigut denunciada, i de la que es creu que potser encara està viva. Mila Vasquez, especialitzada a cercar persones desaparegudes, s'uneix a l'equip d'investigadors per ajudar-los. També els acompanya Goran Gavila, un criminòleg a qui tots tenen en gran estima, i a qui respecten i obeeixen més que al seu superior.
La prosa de Donato Carrisi et fa fàcil la lectura i la trama és de les que no et deixa parar de llegir. Seguint el fil principal de la desaparició de les nenes, la policia es va trobant amb altres delictes, morts i assassinats, tant o més esfereïdors. Per què tanta diversitat i estils diferents?
Avançarem en la lectura carregant sentiments contradictoris: No voler seguir llegint atrocitats, però alhora no poder parar, perquè volem saber quin és el misteri que ho uneix tot, què més ens espera i com pot acabar un entramat tan complex.
L'assassí sempre va un pas per davant dels investigadors, els secrets dels quals, tampoc quedaran exempts de ser descoberts. És una novel·la molt psicològica, plena de girs i de sorpreses. De vegades sembla que l'autor, per veu del criminòleg, ens estigui donant classes de procediment. Ha fet encaixar gran quantitat de delictes, que ens fan descobrir els diferents mètodes d'investigació que s'usen en cada cas. És normal que pugui ser tan específic, ja que està especialitzat en Criminologia i Ciències de la conducta.
Aquest estiu m'he proposat lectures d'autors que no havia llegit mai. M'ha agradat molt l'estil de Carrisi i és un dels que segur que seguiré llegint.


2 comentaris:

Sergi ha dit...

Tampoc el coneixia. No l'han traduït al català aquest?

jomateixa ha dit...

Crec que no hi és en català.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...