12 d’ag. 2019

L'ULL DE L'ESCARABAT d'Anna Carreras

Un cop més Llibres del Delicte aposta per una novel·la diferent, amb un llenguatge fresc i directe, que tot i ser prou fosca, surt dels cànons de la negra.
Anna Carreras ens presenta d'entrada unes circumstàncies totalment possibles i ens estira a seguir la protagonista per saber com acabaran les seves peripècies.
Mentre anem llegint el que va succeint des que la Maria agafa el bus per anar a veure al Salva, a qui ajuda professionalment però per qui se sent atreta,  i durant la seva accidentada tarda/nit en el centre cultural on ell treballa, l'autora també ens va donant informació rellevant sobre com va començar tot entre els dos protagonistes.
Els personatges són molt especials i carreguen un gran ventall de matisos que els fan encantadors i odiosos, assenyats i folls. Tenim també un altre protagonista de mides més modestes, l'escarabat, del que no us parlaré per deixar que el descobriu. És una novel·la breu i no està bé espatllar-ne l'argument.
Una trama on preval la llei de Murphy. Un seguit d'entrebancs i situacions tragicòmiques, acompanyades de la càrrega psicològica adequada per crear l'expectació que farà que el lector avanci a bon ritme cap al desenllaç, una mica sobtat, però sorprenent.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...