16 de maig 2019

EL CAMÍ DE LA PESTA de Daniel Closa

Reproduint les paraules de Daniel Closa referent a la trama de la novel·la: "No hem de preguntar-nos si això pot passar, si no quan passarà". Esgarrifa una mica, però ja és la intenció. La novel·la està molt ben escrita, i a mesura que anem llegint se'ns van eriçant els pèls del clatell.
La trama ens mostra com des de diferents punts del planeta van sorgint malalts del que sembla un brot de pesta, però amb la peculiaritat que és resistent als antibiòtics i es converteix en una pandèmia per la qual no hi ha cura. El nombre de malalts va augmentant arreu del món, el compte enrere està servit, i els científics s'han de posar les piles, alhora que l'especulació per ser els primers a tenir respostes fa que les farmacèutiques treguin les urpes.
Tot i que el títol ens parla d'un camí, la lectura ens portarà per diferents viaranys: Seguirem a través d'un manuscrit, en primera persona, l'experiència amb la malaltia d'un home que a l'època medieval va sobreviure a la pesta; acompanyarem a diversos grups de científics en la recerca de la cura, especialment un grup de joves que sortiran del laboratori seguint gairebé la il·lusió d'un miracle; també ens trobarem amb la part fosca, que està disposada a fer el que calgui per guanyar la cursa.
Si no ets del ram, et perds una mica en algunes converses científiques més tècniques, però tampoc entorpeix gaire la lectura.
L'autor també ens mostra de manera crítica les mesures que prenen alguns països per controlar l'impacte de la malaltia, amb negació, aïllament i engany. Saber que el que explica és un mirall bastant fidel a la realitat, encara ens fa agafar més por.
Una novel·la que llegirem i visualitzarem com una pel·lícula de cataclismes. Intriga mèdica combinada amb espionatge, acció i aventura.


1 comentari:

Sergi ha dit...

Sí, està força bé aquest. A mi el tema em va agradar molt, és apassionant, però és que sóc del ram, és clar. Potser li falta un puntet més d'ofici literari per acabar de ser un llibre amb vocació de best-seller mundial, però això és difícil aquí a casa nostra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...