10 de set. 2018

1-O, BASAT EN FETS REALS, de Pere Gilart, Imma González, Gerard Martínez i Abel Pujol

Amb pròleg de Meritxell Serret i Antoni Bassas.
Els autors d'aquest llibre són part de la redacció del diari 7accents, i també del suplement Ara Terres de Lleida del diari Ara. L'1 d'octubre del 2017 havien de cobrir la informació sobre el referèndum a la província de Lleida, l'ambient festiu pronosticava una jornada tranquil·la, però a primera hora van començar a escampar-se imatges i la sorpresa i l'estupor pel que anava succeint va mobilitzar a tothom.
Aquesta diada no va deixar indiferent a ningú, i aquests periodistes van decidir que amb un article no n'hi havia prou per reflectir el que havien viscut, així que decidiren recollir en aquest llibre, els testimonis des de la veu dels que ho van viure en primera persona.
Hi ha hagut molts llibres i mitjans que han explicat els fets, de moltes maneres i des de diversos punts de vista. Aquest s'ha concentrat en les històries més properes i intimistes, en les persones del carrer que van viure la tensió minut a minut. No és la veu dels polítics ni la de les forces de l'ordre.
50 relats que ens mostren el panorama a peu de carrer. Alguns més punyents, altres més distesos o anecdòtics. Cal escoltar aquestes veus, perquè tenen molt a dir, perquè són les dels veritables protagonistes. No hi ha invencions, està basat en fets reals, ocorreguts a la província de Lleida, encara que alguns dels que han ofert el seu testimoni s'han estimat més mantenir l'anonimat, i s'ha canviat el seu nom autèntic. 

1 comentari:

Sergi ha dit...

Hi ha molts llibres d'aquesta mena i es mouen entre l'oportunisme i la necessitat de la gent d'explicar el que va viure. Aquesta necessitat la tindrem durant molt temps, perquè allò de 'dies que duraran anys' és perfectament aplicable a aquest primer d'octubre de 2017. Durarà, i tant. Veurem com el vivim aquest any...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...