23 d’ag. 2018

ASSASSINS DEL CAMP de Diversos Autors

Els "assassins" de Llibres del Delicte segueixen fent ruta. Van començar amb Assassins de Pontent, Assassins de Girona, i l'últim (de moment): Assassins del Camp.
La primera crònica és visual, Xulio R. Trigo és l'autor de la imatge de portada, que ja ens endinsa en la nit i el misteri, en blanc i negre, amb una imatge suggeridora que insinua l'escenari ideal per enigmes, delictes, agressions i transgressions. A l'interior del llibre, després del pròleg de Margarida Aritzeta, la coordinadora del recull i autora d'un dels relats, hi trobarem 15 històries ben diferents.
Autors: Lluïsa Amorós, Margarida Aritzeta, Salvador Balcells, Àngel O. Brunet, Joan Cavallé, Jordi Folck, Ferran Gerhard, Jordi Ledesma, Lurdes Malgrat, Tecla Martorell, Rosa Pagès, Moisés Peñalver, Jordi Tiñena, Francesc Valls-Calçada, Olga Xirinacs.
Com en les anteriors entregues, gaudirem d'una varietat d'estils i trames diverses, que fan que aquest tipus de llibres ens resultin atractius i ideals per combinar amb lectures més extenses. Ens beneficiem de llegir de nou autors que coneixem, i també de descobrir autors que encara no havíem llegit.
Els relats són d'una qualitat indiscutible, ens passegen per escenaris tarragonins i abasten temàtiques molt amplies: Vudú, la indústria farmacèutica, venjança, immortalitat, màfia, humor negre,... Cap ens deixa indiferents i tots ens proporcionen força temes a debatre. 
La brevetat dels relats fa que no es puguin argumentar en una ressenya, per tal de mantenir la sorpresa, així que només us diré que n'hi ha hagut que m'han agradat més que altres, és clar. Podria dir que m'he esgarrifat amb el de Jordi Tinyena (un record i una forta abraçada, allà on sigui), m'ha agradat molt també el de Jordi Folk, i m'he divertit amb el d'Àngel O. Brunet, però els he trobat tots molt interessants.  
Un plaer anar seguint els "Assassins" en ruta. 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...