17 de maig 2018

UN AMOR d'Alejandro Palomas

Premi Nadal 2018.
Penso sincerament que Alejandro Palomas té un do. Una gran habilitat per aconseguir que el lector s'ompli de sentiments mentre llegeix els seus llibres. En un mateix paràgraf et pot fer riure, i dos frases després fer-te plorar. Això no és gens fàcil, i ell ho aconsegueix durant tota la novel·la.
"Una madre", "un perro" i ara, "Un amor". També té publicada la novel·la juvenil, "Un hijo", que no estic massa segura de si forma part de la saga, però tots els tenia a casa esperant, quan vaig veure un vídeo on l'autor deia que si no havies llegit els anteriors i començaves a conèixer a la família amb l'última novel·la, "Un amor", no hi hauria cap problema perquè totes es poden llegir per separat. Així que he començat per l'última, però a partir d'ara sí que aniré seguint l'ordre correcte i començaré des de la primera.
Aquesta història està explicada pel Fernando, Fer, en primera persona. És el fill de l'Amàlia, el germà de la Sílvia i l'Emma. Aquesta, suposo que com les que la precedeixen, és una novel·la de personatges. Uns personatges molt ben definits, d'aquells que ens atrapen i ens acompanyen durant la lectura, i que no ens deixen quan tanquem el llibre. Dels que ens fan pensar què farà ara aquest o aquell, d'aquells que ens mantenen encuriosits, preocupats, o ens fan contents si les coses els surten bé. Pot ser que això passi perquè ens podem identificar amb algun dels personatges, o amb més d'un. Perquè parla d'una família que pot semblar molt original, però no més que qualsevol de les nostres famílies, cosa que ens la fa propera.
El llibre està dividit en tres parts, té la durada d'un sol dia, però alhora anem endavant i endarrere per construir les diferents històries que cada personatge carrega, per arribar a un final d'alliberament. Els secrets i les mentides pietoses, de vegades són el pitjor remei. L'autor ens ofereix en un sol dia una meravellosa barreja d'emocions, que fa que en acabar et quedis una mica orfe, esperant que hi hagi un nou retrobament amb aquesta família.
Un altre detall que m'ha atret del llibre és la portada. Totes les portades d'aquesta sèrie em semblen magnífiques.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...