10 d’abr. 2018

100 PREGUNTES SOBRE EL CÀNCER de Daniel Closa i Salvador Macip

Encara ara, després de tant temps batallant amb les malalties relacionades amb la paraula "càncer" i dels avenços mèdics que s'han fet, és un tema tabú. Ens costa parlar-ne, i ens costa fer preguntes sobre moltes qüestions de les quals ens sabem ignorants. Salvador Macip i Daniel Closa han aconseguit amb aquest llibre fer 100 preguntes i donar-nos les respostes. Algunes ens agradaran més i altres potser no seran les que ens agradaria escoltar, però són les reals, les basades en veritats científiques.
El que m'agrada d'aquests dos autors, és que expliquen sempre de manera molt entenedora. Jo no tinc res a veure amb la medicina i molt menys amb la ciència, però puc escoltar-los o llegir-los, i sempre en surto amb la sensació que he entès el que m'han explicat. Que algú s'esforci perquè les explicacions als nostres dubtes, molts cops no pronunciats, siguin senzilles i entenedores, és molt d'agrair.
A banda d'haver-hi 100 preguntes, el llibre està separat en set blocs: La malaltia; Gens, cèl·lules i teixits; Els principals tipus de càncer; Causes i factors de risc; Tractaments contra el càncer; Veritats, mitges veritats i mentides; Val més curar-se en salut.
Un llibre molt interessant, que ha aconseguit abastar moltes qüestions importants, i on l'equilibri entre la part científica i emocional també s'ha tingut en compte. Optimista i alhora contingut, perquè encara queda molt per fer i molt per descobrir.
Caldria fer també un aclariment als llibreters i als bibliotecaris sobre aquest llibre. Cal que entenguem que no ens vol vendre cures miraculoses, ni ens dóna explicacions basades en rumors ni falòrnies, per tant, hauran de vigilar on el col·loquen i no barrejar-lo amb el munt de llibres d'aquesta mena, enganyosos, i que segur que acaben sent força decebedors.
I que voleu que us digui... Serà fantàstic escoltar al dr. Salvador Macip en directe...3 comentaris:

XeXu ha dit...

Doncs ja veuràs en Closa, que també és molt de la conya. Mateixa percepció del llibre, i gràcies a nosaltres els dos autors s'estan engreixant de valent. Però és que el llibre s'ho val.

Salvador Macip ha dit...

Moltes gràcies per aquesta ressenya! Com diu el XeXu, estem tan grassos que ja no cabem als pantalons :) M'alegro que hàgim pogut fer entenedor un tema tan complex. I moltes ganes de presentar-lo en públic!

jomateixa ha dit...

XeXu, encara hauré d'esperar a conèixer el Closa, espero que no passin deu anys :DD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...