25 de gen. 2018

MALES DECISIONS de Susana Hernández

La primera novel·la en català de Susana Hernández, i no em voldria equivocar, però crec que juntament amb una traducció de Dominique Manotti, són les úniques autores femenines de la col·lecció Crims.cat.
És una novel·la curta, que enganxa i que vaig llegit d'una tirada un diumenge de relax.
La història està explicada en primera persona, però alternant cada capítol des de la veu d'un personatge diferent. És una de les coses que més m'ha agradat del llibre. Això ens dóna una visió calidoscòpica de la trama. Ens fa conèixer cada protagonista, entendre el punt de vista de cadascú, i  ens deixa entrar en els pensaments i sentiments que els empenyen a actuar com ho fan
Poc a poc anirem veient com pateixen les conseqüències de cada decisió que prenen. Decisions, que des del primer moment no pronostiquen res de bo.
La dona de l'Àlex el convenç per posar en marxa un pla per recuperar part de l'herència familiar, a parer seu, molt mal repartida. Sembla que tot està ben calculat i planificat, però la situació degenera, va empitjorant a cada moment, i anirà sorgint la part destructiva de cada personatge. Veurem com es van carregant la vida de falsa felicitat, normalitat, ordre... que havien portat fins llavors.
El pla esbojarrat ha estat el motiu, o potser ja feia temps que s'estava covant aquesta degradació?

3 comentaris:

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

Un dels millors llibres que vaig llegir l'any passat.

Sergi ha dit...

No pinta malament, però costarà que caigui a casa...

Eloy ha dit...

És veritat, Ramona. És el segon llibre escrit per una dona que es publica a la col·lecció. Potser és l'únic però de la col·lecció, que trobo que és molt bona.

Coincideixo amb la Núria. Els llibres de la sèrie Santana / Vázquez o La puta que leía a Jack Kerouac ja m'havien agradat. Però en aquest darrer, la Susana s'ha superat. Un molt bon llibre.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...