28 de nov. 2017

SERÀS UN DELS NOSTRES de Ariadna Herrero

Tots hem sentit parlar de les sectes, però, què hi passa dins del món hermètic d'aquestes comunitats? L'Ariadna Herrero ens hi fa entrar i ens transporta a un món confús i perillós.
La Marília ha decidit entrar a viure en una d'aquestes col·lectivitats, i el Guillem no ho veu gens clar, encara que l'estima tant que vol respectat la seva decisió. Al començament la noia li escrivia una carta per setmana, però de sobte la correspondència es talla. El Guillem decideix que l'ha de rescatar, i per això haurà d'entrar-hi també i descobrir què ha passat.
Els lectors s'aniran endinsant en el món de les sectes al mateix temps que el protagonista. Comprovarem com influeix la fragilitat i la inestabilitat emocional a l'hora de buscar recolzament. Desitjar el suport i l'acolliment que fan que molts caiguin en mans d'aquests grups. L'autora ha sabut fer-nos veure els diferents punts de vista dels que formen aquesta trama, i mostrar-nos com, tant els que estan convençuts, com els dubtosos o els escèptics com el Guillem, poden acabar manipulats i dubtant-ho tot.
Compartirem també els moments en que el noi parla amb l'avi. Amb les seves converses, monòlegs, anirem coneixent el passat dels dos protagonistes, i podem fer-nos una idea clara, de la situació que ha desembocat en un conflicte complicat de resoldre.
A mesura que avancem en la lectura, va augmentant el patiment, la tensió. La credibilitat i la confusió que aporten els mètodes i les normes de la comunitat compliquen cada cop més la tasca del Guillem. Se'ns mostrarà que hi ha darrere de les bones intencions, el menjar saludable, l'amor a la natura, les normes... La degeneració a que porta, de vegades, tenir poder sobre els altres. La bogeria amb que es pot haver d'enfrontar algú amb cordura, que no hauria cregut mai que podia arriba a aquest punt de dubte i submissió. L'enfonsament, la debilitat, el perill d'intentar rescatar a la seva estimada i sobreviure a una aventura pertorbadora.
Quan l'has acabat, rellegir el títol et posa la pell de gallina.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...