13 d’oct. 2017

NUNCA VUELVAS ATRÁS de Lee Child

Lee Child ha escrit més de vint thrillers protagonitzats pel personatge "Jack Reacher", dels que he de confessar que no n'havia llegit cap, encara que sí que havia vist alguna pel·lícula, i ara que he pogut captar de la mà de l'autor la descripció del protagonista, em sembla que Tom Cruise no és exactament a qui hauria triat jo.

“… La pubertad le había proporcionado muchas cosas sin que él las pidiera, incluidos peso, altura, un físico mesomórfico, con unos abdominales que parecían el empedrado de una ciudad, un pecho como las armaduras de la NFL y bíceps como los de los jugadores de baloncesto, además de una grasa subcutánea fina como un pañuelo de papel. Nunca había hecho nada para conseguirlo...”

(i més endavant també ens diu que era ros)
Malgrat que l'autor és britànic, es seu estil resulta molt americà. Descriu les escenes amb tot detall i precisió (sobretot les baralles), i resulta fàcil introduir-nos en la història. Hi haurà acció des del primer moment i moltes disputes durant el camí, perquè el protagonista pugui demostrar que el seu físic i la seva experiència l'han fet gairebé imbatible. He dit "gairebé"? Doncs no, Jack Reacher és invencible. Això ho combina amb intriga i investigació, i per arrodonir el personatge el fa sensible, defensor de causes justes, intel·ligent i culte.
Reacher és un oficial de la policia militar nord-americana que, després de deixar l'exercit, vagabundeja sense equipatge i sense pretensions d'establir-se ni arrelar a cap lloc. Per aquest motiu no és fàcil trobar-lo, encara que quan algú el necessita sempre està disposat a donar un cop de mà, o de mans.
En aquest llibre Jack Reacher torna als inicis, i haurà d'enfrontar-se a la seva pròpia unitat per demostrar la seva innocència en uns fets esdevinguts molts anys enrere. Al mateix temps haurà d'ajudar a l'actual comandat, Susan Turner, acusada també de manera injusta, casualment després d'haver parlat amb ell per telèfon.
Fugides, persecucions, baralles i una investigació que haurà de superar la dificultat d'haver de realitzar-se clandestinament. Un thriller bastant típic, però que enganxa, amb un llenguatge àgil i sorprenentment gens groller, donat la temàtica i la violència. Amb acció constant, que ajuda a que la lectura avanci a bon ritme.
Les pel·lícules basades en la sèrie de llibres, exageren més encara la part violenta i tot el que l'envola, multipliquen les escenes d'acció i les fan més espectaculars i taquilleres, és clar.
Tràiler de "Nunca vuelvas atrás": https://www.youtube.com/watch?v=5VvRjA-2E8o

2 comentaris:

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

massa llibres pendents :(

Anònim ha dit...

Veient la peli d’en Tom Cruise he quedat satisfet de Jack Reacher

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...