11 de jul. 2017

ELS CIE O LA IL·LEGALITAT INSTITUCIONAL de Raquel Gámez Serrano

Molts cops veiem notícies que ens impacten durant  uns instants, que ens incomoden, però després d'una estona ja estem per altres assumptes, sense pensar que aquella informació segueix el seu camí, que aquelles persones per qui hem tingut un moment de compassió encara estaran patint. De vegades sí que ens fem preguntes, però la informació que ens donen és ràpida i limitada.
Aquest assaig ens parla d'un tema indignant, actual, encara que ja fa temps que dura, i el pronòstic per arreglar-ho no és massa favorable.
La informació que ens ofereix l'autora en aquest llibre, és interessant ja des del pròleg de Karlos Castilla. Amb capítols curts, amb un llenguatge clar i entenedor, ens parla de la duresa d'aquests centres d'internament d'estrangers, i de les dificultats que tenen els internats per obtenir els drets que els pertoquen.
Falta de personal qualificat, falta de condicions en les instal·lacions, dèficits en les atencions mèdiques... Una realitat que tenim molt a la vora i que millora a poc a poc, o no gens.
En aquest llibre hi trobarem fets, testimonis reals, denuncia, i també suggeriments molt interessants. Un llibre que impacta i no pot deixar indiferent al lector.
(Per cert, també he trobat molt encertada la portada)


3 comentaris:

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

No, no deixa gens indiferent, tot al contrari. Crec que la Raquel ha fet una tasca importantíssima escrivint aquest assaig

Anònim ha dit...

Ui, però això no es una novel·la...

EN CLAU DE NEGRE ha dit...

Moltes gràcies, Ramona, per aquesta reflexió. Terrible, tot plegat! Aquest era l'objectiu del llibre: el propi caràcter divulgatiu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...