30 de des. 2016

LLISTA DEL 2016

El primer que faré aquest any és disculpar-me. No perquè segurament ha disminuït la freqüència de les entrades al bloc, que a fi de comptes això va com va i no marca ningú més que tu mateix quan i el què has d'escriure. La disculpa va perquè us he visitat poc, he descuidat una mica la ruta bloggera i els comentaris, però he estat una mica embolicada amb mil coses. Aquest any que comencem m'he fet el propòsit d'organitzar bé l'agenda, i a veure si aconsegueixo passejar més i millor per aquest món de blocs, que encara que alguns s'entestin a dir que va de baixa, no hem de deixar que mori mai!!

Anem a la llista de les ressenyes que he fet durant aquest any... i mira que fa bonic veure tots els títols així ben col·locats, no?

Lectures 2016:
  1. Cicatriz de Juan Gómez-Jurado.
  2. Descalça de Jordi Romeu Carol.
  3. Atrapats a la Xarxa de Michelle Gagnon.
  4. Aquesta nit no parlis amb ningú de Josep Sampere.
  5. Els Fils de l'Aranya de Margarida Aritzeta.
  6. Rere els Capoquers de Cristina Malagelada.
  7. I si aquest cop... de Jordina Ayats.
  8. Irène de Pierre Lemaitre.
  9. Alex de Pierre Lemaitre.
  10. Soldadets de Plom de Josep Torrent.
  11. El Càtar de la Granadella de Esteve Canet.
  12. Tres Somnis Blaus de Jordi de Manuel.
  13. L'Olor de Pluja de Jordi de Manuel.
  14. Rezos de Vergüenza de Josep Camps.
  15. Amb X de Sexe de Marta Alòs i David Marín. 
  16. Ànima Mesquina de Sílvia Romero.
  17. Tota la Veritat de Núria Cadenes.
  18. La Violència Justa de Andreu Martín.
  19. 60 Dies a Cuba de Roger de Gràcia.
  20. Foc Verd de Jordi de Manuel.
  21. A la Seva Pell de Raquel Gámez Serrano. 
  22. L'Assassí que Llegia Vidal Vidal de Miquel Àngel Estradé. 
  23. Els Enemics Silenciosos de Mireia Llinàs. 
  24. La Puta d'Oros de Elena Torres. 
  25. Em Tallaré les Trenes de Marialba Revés. 
  26. La Venjança de la Vall Fosca de Carles Mentuy. 
  27. L'Aniversari de Imma Monsó.
  28. Iluminae de  Amie Kaufman i Jay Kristoff.
  29. Ful de Rafa Melero.
  30. La Dolça Caterina de Montse Castaño. 
  31. Temps de Gel de Fred Vargas. 
  32. Homes Sense Dones de Haruki Murakami.
  33. Pacte de Silenci de Llorenç Capdevila.
  34. La Cinquena Onada de Rick Yancey.
  35. La Ràbia de Lolita Bosch.
  36. La Mujer que no Bajó del Avión de Empar Fernández.
  37. La Mort Sense Ningú de Jordi Tiñena. 
  38. Memòria d'un Crim d'Alexandra Cuadrat. 
  39. Entre dos Fills de Maria Vilanova Vila-Abadal.
  40. Haru de Flavia Company.
  41. De Moment tot va Bé de Andreu Martí.
  42. Un Oceà de Memòria de Sebastià Bennasar.
  43. Dins la Ment de l'Himnotitzador de Lars Kepler.
  44. Carter & West d'Ana Bolox.
  45. Relats Negres.
  46. Massa Mares per a un Fill de Dora Muñoz.
  47. No Abandonis Quan el Rastre és Calent de Xavier Álvarez Llaberia.
  48. La Nit de les Criatures de Toni Morrison.
  49. La Sexta Cuerda de Núria Graell.
  50. La Tristeza del Samurái de Víctor del Árbol.
  51. Més Harry Potter de JK Rowling.
  52. Cuando yo era Antonio Molina de Gloria Martín.
  53. No N'estiguis Tant Segur de Llort.
  54. Herba Negra de Macip Garzón.
Ja sabeu que a més d'aquests llibres, també he ressenyat llibres d'altres gèneres que ja no poso a la llista però que podeu consultar a les llengüetes de la part esquerra del bloc: infantils, humor, poesia, còmics...
Quan destaco alguns dels llibres, sempre em sembla després que aquest o aquest altre també havien d'haver estat amb els destacats, i em sap greu no haver-los posat, així que no hi haurà destacats, i cadascú que trii i remeni i esculli el que més li agradi. El que sí que us puc dir és les tres entrades més vistes del bloc durant aquest any: Pacte de silenci; No abandonis quan el rastre és calent; i... El Joc de Microrelats de Sant Jordi!! Està vist que ens agrada microrelatar, així que aquest any hi tornarem!
El 2015 vaig llegir més perquè, com ja us vaig dir, m'havia agafat un any sabàtic i va ser molt gratificant tot el que hi vaig guanyar. Aquest 2016, a nivell personal ha sigut un any ple de coses bones i molt bones. El sabatisme s'ha acabat, però sí que he mantingut alguns canvis perquè pugui dedicar més temps als qui de veritat m'importen, i també a fer més coses de les que em fan ser una mica més feliç, com llegir i escriure. 
L'any passat vaig anunciar sorpreses i la sorpresa l'he tingut jo per haver aconseguit, no un dels meus objectius sinó dos, cosa que he d'agrair al Marc Moreno (Llibres del Delicte). A més també he publicat a Inèdits (us animo a enviar-los relats, de qualsevol temàtica), i a algun altre mitja com el Diari Segre. Per a aquest any també tinc projectes en marxa, i espero poder-los compartir amb tots vosaltres.

Us desitjo un 2017 ple de moments feliços, perquè com ja he dit en altres ocasions, la felicitat no és un estat continu, són moments que cal pescar i retenir. No us en deixeu perdre cap!!! BON ANY!!!!!


8 comentaris:

McAbeu ha dit...

De tots aquests, només em sona haver llegit el de Murakami i no aquest any. També tinc a la llista de properes lectures, l'últim del Macip que caurà aviat. Ben poques coincidències enguany, realment.

Pel que fa al blog, compta amb mi per "microrelatar" quan calgui que constatar que la catosfera va de baixa no vol dir que sigui morta, ni molt menys. Anirem fent per aquí mentre puguem que hi ha d'haver temps per a tot, per bloguejar i per fer altres coses a la "vida real" que també ens agraden. :-))

Et desitjo una molt bona entrada d'any i un FELIÇ 2017!!

Carme Rosanas ha dit...

Crec que estem empatades a llibres, en quantitat, però en canvi només coincidim en dos títols. ;)

Eloy ha dit...

La blogosfera va com va. Visitem més o menys, comentem més o menys, no sempre és igual.
De la teva llista he llegit 14 i 7 els tinc a casa esperant per ser llegits. Alguns dels llegits han sigut per recomanació teva.

Un dia d'aquests posaré la meva llista, amb sorpreses també ;)

Sergi ha dit...

Jo no accepto les teves disculpes, perquè com que sóc un mimat i a mi sí que em visites, no dic res, hehehe.

En segon lloc, felicitar-te per una llista tan espectacular. Potser has llegit menys, però tots sabem que anant de presentació en presentació de llibres propis és difícil trobar temps per llegir, amb totes les altres obligacions que tenim. Tot i així, la llista segueix sent molt envejable. Com a visió general, llegeixes molts autors i autores d'aquí, i jo en general també, però intento llegir més gent de fora, perquè cada cop em fa més ràbia el que ens fan empassar algunes editorials com a bons llibres. Però bé, sé que tu reivindiques els autors catalans, i sobretot lleidatans, així que res a dir.

Tot i que llegim alguns llibres paral·lelament, i per encàrrec, em sorprèn que només coincidim en 4. Això sí, 4 grans llibres, als quals jo he donat 4@ i a un fins i tot 5, que com saps és molt poc habitual. Són 'La violència justa', 'Homes sense dones', 'No n'estiguis tan segur' i 'Herba negra'.

De la resta, hi ha molt per triar, però no em criden especial atenció. Potser els que més el 'Foc verd' del de Manuel, el de la Núria Cadenas o el 'De moment tot va bé' del mestre.

I per l'any que ve què? Doncs molt atent a les teves novetats, que segur que seran sucoses, com les d'aquest any. Et demanaria una cosa, però no vull abusar. Fes-nos jugar com sempre fas, encara que no hi hagi premis. És molt divertit, ho trobaríem a faltar. Que tinguis un 2017 encara més genial que el 2016, i que nosaltres ho puguem celebrar amb tu!

jomateixa ha dit...

Gràcies XeXu!
Tens raó que he llegit molt producte de proximitat, potser massa i tot, perquè m'han quedat pendents molts autors de fora.
...i tant que jugarem, quan hagin passat les festes m'he de pensar alguna de grossa perquè aquest any que començarà, el bloc fa 10 anys i això s'ha de celebrar!!!

Anònim ha dit...

No he llegit cap llibre dels ressenyats ja veus el cas que et faig. Per cert, per casa meva encara t’he vist que passaves algun dia, menys dies dels què jo volia però bé...

jomateixa ha dit...

Què diu Sr. Pons? si passo pel seu bloc gairebé cada dia!!
Ganes de queixar-se :D

Gemma Sara ha dit...

Brutal la llista! només coincidim en 2.
Aprofito per felicitar-te pel teu llibre, que sí he llegit :) Bon any!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...