24 de nov. 2016

ASSASSINS DE PONENT

A mi m'agrada molt, molt llegir, per això quan vaig decidir crear un bloc, vaig triar parlar de llibres. M'agrada llegir una mica de tot i d'autors d'arreu, però entre totes les lectures predominen les d'autors catalans, i entre aquestes, intento que de tant en tant hi hagi algun lleidatà. Crec que és un bon costum que hauríem de practicar més sovint: consumir producte de proximitat.
Aquest llibre és un projecte que tenia al cap des de feia molt, molt temps (des d'abans de tenir publicat el meu llibre Quaderns). Reunir uns quants d'aquests autors de ponent en un llibre de relats criminals em feia molta il·lusió, i per fi ho he pogut fer realitat gràcies a Llibres del Delicte.
Aquest dijous 24 de Novembre, es presenta el llibre ASSASSINS DE PONENT al Cafè del Teatre de Lleida, i crec que a partir d'aquesta setmana ja el podreu trobar a les llibreries.

12 autors Ponentins, 12 relats amb escenaris de Lleida i povíncia: Miquel Àngel Estradé, David Marín, Montse Sanjuan, Carles Mentuy, Alexandra Cuadrat, Rafa Melero, Ramon Usall, Ramona Solé, Llorenç Capdevila, Francesc Pané, Anna Sàez, Marta Esparza (ordre de la foto d'esquerra a dreta) Alguns escriptors amb molta experiència, altres més novells. Tots amb estils molt particulars, i que han explicat històries molt diferents tot i que tots els relats són criminals.
Si us decidiu a llegir-los, ja em direu què us han semblat.
Postdata... dues fotos de la presentació i l'enllaç al vídeo AQUÍ.


7 comentaris:

Sergi ha dit...

Mmm... ara posaré la nota discordant. Que s'ha de consumir producte de proximitat, en el cas de la literatura, és una mica discutible. A mi m'agrada llegir autors catalans, i actualment en llegeixo molts i moltes, però intento que no sigui a qualsevol preu. El mercat literari català és injust i una selva. No és el primer cop que m'ho sents dir. Tothom parla molt bé dels altres, quan és evident que la qualitat en molts casos brilla per la seva absència. Tenim autors molt bons, boníssims, que no tenen res a envejar a ningú. Però també en tenim de dolents, dels quals es parla molt, i bé, però com que si el critiques després ell et criticarà a tu, doncs res, a callar, i a lloar-lo per totes bandes. I els consumidors som els perjudicats de tota això. Però bé, són les meves idees.

Pel que fa al llibre que ens presentes, que ja sabia que sortia, tinc una mica d'aversió també als llibres de relats de diversa gent. Solen ser de qualitat molt variable, i molts cops la majoria valen poc, i te'n trobes algun de bo. No parlo d'aquest cas concret, perquè no l'he llegit, evidentment, però és l'experiència que he tingut fins ara. Tot i així, espero que us vagi molt bé amb el llibre, que estic segur que et fa molta il·lusió, que és una feinada coordinar tot això.

EN CLAU DE NEGRE ha dit...

L'enhorabona, Ramona! M'encanten els llibres de relats perquè em permeten tenir accés a molts autors, fer-ne tastets que dic jo. A banda que el text curt em fascina, aquesta proposta em sembla molt interessant perquè recull els diferents estils dels autors d'un mateix territori i en un temps determinat. Molta sort amb aquest projecte que ja és realitat!

Garbí24 ha dit...

el buscaré segur, però si teniu pensat venir per Girona a fer una presentació esperaré perquè pugui estampar-hi unes quantes signatures, tinc el goig de poder dir que tres de les autores les conec en persona i per el que m'ha semblat puc dir com aquell.....gent de ponent sou molt bona gent....
Felicitats i molt d'èxit....

Ariel ha dit...

Allí hem estat. Lo de la proximitat no ho tinc tan clar. S'ha d'afavorir però no perdem el món de vista.

Salutacions i felicitats pel blog i el llibre. Et seguiré.

Salvador Macip ha dit...

Assassins de Km 0! És una gran idea. Moltes felicitats i llarga vida als assassins de ponent!

jomateixa ha dit...

XeXu, tens molta raó, però els hem d'anar provant per conèixer-los, i després ja anem opinant, o llegint opinions a blocs com el teu i podem fer-nos una idea clara dels que ens agradarà més o menys llegir.

Joan, ja saps que és una assignatura pendent anar a Girona, que encara no hi he anat a presentar el meu llibre!! així que de cara a l'any vinent m'hauré de planificar una escapada ;)

Gràcies als altres, espero que us animeu i em digueu què us han semblat.

Oliva ha dit...

BOIRA...UN XISCLE SOMORT PELS CARRERONS DEL BARRI DE PARDINYES...
MATI DE CACERA...UN COS ENTRE LES VERDISSES...TARRABASTALL DE LLADRUCS...
UN HOME DORM...DORM?EN UNA BUTACA DEL AVE...
TINC MOLTA IMAGINACIO...EL COMPRARE.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...