8 de març 2016

TRES SOMNIS BLAUS de Jordi de Manuel

Jordi de Manuel acaba de publicar la seva novel·la Foc Verd a l'editorial Alrevès. És un nou llibre de la sèrie de l'inspector Sergiot, però resulta que jo encara no havia llegit cap dels llibres anteriors, així que he començat per aquest i aniré fent camí.
És un llibre curt. Va ser guanyador del Premi Valldaura de Novel·la breu de Cerdanyola del Vallés l'any 2000.
Al ser tan breu sembla només un pròleg. Tot i que hi ha un cas, gairebé es va resolent sol d'una manera força original i imaginativa. Deixant a part la mà que han trobat uns nens al parc de la Ciutadella, la novel·la ens servirà d'introducció de la vida de l'inspector, que no sé per què en aquest llibre encara no té nom. Coneixerem una mica la seva manera de ser, a la seva mare, amb qui comparteix pis, i també la situació insòlita en què es comença a trobar el planeta.
Aquest serà el principi d'una sèrie de llibres policíacs i alhora futuristes, però d'un futur tan poc llunyà i tan creïble, que potser la realitat li passarà al davant. Una sequera persistent fa que hagin canviat moltes coses als llocs que coneixem i en aquest cas ha provocat una sèrie de fets que intriguen força a l'inspector.
Aquesta sequera continuarà provocant situacions insòlites i assassinats que el protagonista haurà d'investigar en futurs llibres, que per suposat aniré llegint, i vosaltres?

4 comentaris:

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

Encara no he llegit res d'ell... :(

Sergi ha dit...

M'encurioseix l'autor, sobretot perquè és professor de la facultat on vaig estudiar, tot i que no el vaig tenir mai. Suposo que li és inevitable introduir una mica de ciència a les seves històries. Tinc un llibre seu a casa que encara no he llegit, i l'altre dia vaig estar a punt de comprar el 'Foc verd', però al final vaig pensar que pas a pas, que primer el de casa i després ja veurem què tal Veig que tu has fet un gran salt enrere, i de moment t'ha convençut. Com que veig que en parlaràs més, estaré a l'expectativa.

Anònim ha dit...

Ciència ficció però no hi ha robots ni naus espacials? Pffff

jomateixa ha dit...

Ens parla d'un futur molt realista, el perill de sequera és més que possible, però també ens parla d'algunes coses força originals, com unes rondes aèries pel mig de Barcelona :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...