26 de febr. 2016

SOLDADETS DE PLOM de Josep Torrent

Es va allistar a l'exercit per trobar una sortida, per tenir un sou i demostrar que n'era capaç. Al principi tot va anar bé, però uns mesos a l'Afganistan van provocar més canvis dels que ella hauria desitjat.
Amb aquest llibre Josep Torrent ens mostra el que molts cops evitem mirar. No costa res plegar el diari, canviar de canal o de conversa, sense entrar en la veritat del que està passant, sobretot quan pressentim que serà un tema escamós.  
El llibre ens mostrarà com els soldats afronten els dubtes, les pors, els remordiments o la ira que provoquen mesos de situacions tenses i perilloses. Compartirem moments de reflexió i incertesa, de superació i d'enfonsament. Poc a poc la protagonista s'anirà convertint en algú molt diferent a la noia que va allistar-se. S'anirà deteriorant interiorment, i li costarà força encaixar la duresa del que li toca viure.
Sempre s'ha dit que a les guerres no hi ha guanyadors ni perdedors, en tots dos bàndols acaben patint, però l'autor sí que ens mostra uns guanyadors, els que mouen els fils de les guerres pels seus interessos econòmics i estratègics, sense que els importi que les fitxes que estan movent són éssers humans i no soldadets de plom. 
Un llibre que ens fa reflexionar, ens obre les portes a moltes veritats amagades. Missions de pau, humanitàries, on moren soldats en nom de llibertats i ideals diversos, quan la realitat dels motius veritables d'aquestes missions només la saben els que resten darrere el teló. Gent sense escrúpols a l'hora de decidir el percentatge acceptable de morts que caldran perquè els seus números quadrin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...