4 de febr. 2016

ELS FILS DE L'ARANYA de Margarida Aritzeta

Torna la inspectora Mina Fuster amb un nou cas. Si encara no la coneixeu, us recomano que llegiu les prèvies d'aquesta inspectora: el relat "L'Assassinat de la venedora de cupons" dins el recull Elles també maten, i la novel·la L'Amant Xinès.
En aquest segon llibre anem coneixent millor a la inspectora, perfilant els seus contorns i infiltrant-nos en les seves intimitats. També es consoliden les amistats, contactes i companys, i a més n'afegirem algun de nou, que sembla que promet molt. M'agraden tots els que envolten aquesta dona tan complicada, cadascun amb el seu perfil definit amb molt detall, cosa que fa que assoleixin un nivell alt de credibilitat.
La complexitat no només va augmentant entorn als personatges, també ho farà en les investigacions, aquest cop molt més enrevessades. Ens va mostrant personatges diversos, els seus problemes, vicis, delictes... Els fils es van teixint i enredant, s'aniran succeint una cadena d'esdeveniments que embolicaran la troca a cada pàgina. L'autora juga amb el lector, deixa que sapiguem coses que la inspectora desconeix, mentre ens segueix mantenint intrigats amb altres incògnites, que ens descol·loquen i ens obliguen a romandre atents fins al final. Les pàgines avancen i ens sembla que no serà possible que els policies ho acabin de lligar tot... i és perquè potser molts cops s'escapen alguns fils, que queden penjats, gairebé invisibles. 
En aquesta novel·la, Aritzeta ha tractat sense embuts el costat més brut d'alguns dels personatges, sense estalviar-nos la duresa dels fets. Augmenta la brutalitat i la cruesa en el que ens relata, però alhora no deixa de regalar-nos la seva manera d'escriure acurada i elegant. 
L'autora tampoc es deixa aquest cop les referències literàries, musicals, o gastronòmiques, i seguint als personatges, que no són pocs, ens mourem per les terres tarragonines tot recorrent paratges, i també carrers de la ciutat i locals entranyables.
Tot plegat, una combinació que ens farà empassar uns fets tèrbols i escabrosos amb una facilitat engrescadora.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...